SEGRE

CICLISME BTT

L'escola BTT de Vila-sana s'expandeix per Catalunya

Arriba a Fornells de la Selva i Premià i forma uns 700 nens de 4 a 18 anys

Vista general de la instal·lació Bike Aventura de Vila-sana.

Vista general de la instal·lació Bike Aventura de Vila-sana.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Bike Aventura de Vila-sana, el complex esportiu més gran dedicat al ciclisme BMX i MTB de Catalunya i un dels més grans a nivell internacional, ha expandit el seu model de formació per tot el territori català i ha incorporat recentment les escoles BTT de Fornells de la Selva (Girona) i de Premià de Dalt (Barcelona). Amb uns 700 nens i joves, tant nois com noies d’entre 4 i 18 anys, el Bike Aventura ofereix els seus serveis també a Tremp, Vallfogona de Riucorb, Aitona, l’escola Claver de Lleida i, ben aviat, ho farà a la Catalunya central.Segons l’impulsor i gestor de Bike Aventura, a més d’entrenador diplomat UCI, el lleidatà Marc Tugues, “oferim un servei integral que va des del nen que comença amb la bici que impulsa amb els peus fins al professional de BTT que vol competir a nivell internacional”. En total, amb Tugues són vint monitors els que donen servei a pilots de trial, BMX, Pump Track, descens, enduro i, sobretot, bicicleta de muntanya.

Marc Tugues confessa que és “un somni fet realitat perquè és un projecte que va sorgir de la idea que vaig tenir perquè els nens poguessin tenir un lloc per poder córrer amb bicicleta de forma segura i, a més, aprendre”. Segons el tècnic lleidatà, “el punt al qual hem arribat ens situa com a referents europeus, al nivell d’escoles de renom mundial com les de Leeds (Anglaterra), la Pyorakrossiparkki d’Hèlsinki (Finlàndia) o la CST d’Holanda. Són escoles on hi ha entre 400 i 600 alumnes i on han sortit estrelles mundials com el britànic Thomas Pidcock o el belga Van der Poel”.

D’altra banda, les instal·lacions de Vila-sana i de Fornells de la Selva acolliran a la tardor una concentració organitzada per la Federació Europea de ciclisme per als millors júniors (d’edats compreses entre els 16 i els 18 anys). Aquest stage estarà dirigit per Marc Tugues i servirà, principalment, per decidir qui d’aquests joves es fan mereixedors de beques esportives i, per tant, continuaran sota la tutela de les seues respectives federacions nacionals.

tracking