SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El CSD es personarà en la querella del cas Negreira i Laporta explota en un acte del club

Laporta diu que defensarà el club i titlla de “pocavergonyes” els que l'ataquen

El president del Barcelona, en una imatge recent.

El president del Barcelona, en una imatge recent.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Consell Superior d’Esports (CSD), José Manuel Franco, va confirmar que l’organisme es personarà “en el moment oportú” en el cas Negreira, una vegada que la Fiscalia ha denunciat el Barcelona i els seus expresidents Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell pels suposats pagaments milionaris a l’exdirigent arbitral. “La Fiscalia ha denunciat davant del Jutjat d’Instrucció i ha d’admetre-ho a tràmit. "En el moment que això es produeixi, nosaltres ens personarem en aquesta causa”, va afirmar ahir a Telecinco. L’anunci de Franco es produeix després que la Fiscalia presentés la seua denúncia el passat dia 10 davant del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, arran dels pagaments del club a José María Enríquez Negreira.

Joan Laporta, per la seua part, va denunciar ahir “atacs ferotges” per “tacar” l’escut de l’entitat “que no tenen res a veure amb la realitat” i va anunciar que en defensarà el Barça amb totes les seues forces.

“No us penseu que m’emociono per debilitat, m’emociono perquè tinc moltes ganes d’enfrontar-me a tots els pocavergonyes que estan embrutant el nostre escut”, va afirmar. “El sentiment barcelonista ni es compra ni es ven, però tampoc s’embruta, i recentment hi ha uns atacs ferotges per embrutar el nostre escut que no tenen res a veure amb la realitat”, va afegir.

Laporta, visiblement emocionat, va dir aquestes paraules en un acte privat que va presidir i al qual van assistir els capitans dels equips de futbol i de les seccions a l’Auditori 1899 de l’Spotify Camp Nou. A ells es va dirigir per demanar-los que estiguin tranquils. “Podeu estar segurs que la junta directiva que tinc l’honor de presidir la defensarem amb totes les nostres forces”. D’altra banda, la Fiscalia ha sol·licitat que els exentrenadors del Barcelona Luis Enrique i Ernesto Valverde declarin com a testimonis en el cas Negreira. Al seu torn, l’exàrbitre Iturralde González va explicar a la SER que Florentino Pérez el va tancar sol en una habituació i que el va intimidar. “Només us demano que ens xiuleu com al Barça”, li va dir Pérez.

L’Audiència Nacional investiga pagaments al fill de Negreira de l’RFEF

El jutge de l’Audiència Nacional que investiga l’anterior cúpula de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha ordenat una sèrie de diligències per conèixer els pagaments d’aquesta entitat entre el 2011 i el 2016 a Javier Enríquez Romero, fill de José María Enríquez Negreira. Fonts jurídiques van confirmar que el jutge ha dictat una providència en la qual sol·licita la Intervenció General de l’Estat que ampliï l’informe relatiu al pagament de 4.400 euros al fill del que va ser vicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) per tasques de coaching als àrbitres.

Un jutjat anul·la la cautelar i Gavi ja no té fitxa del primer equip El jutjat mercantil número 10 de Barcelona ha anul·lat la mesura cautelar que obligava LaLiga a inscriure el centrecampista del Barcelona Pablo Páez Gavira Gavi amb fitxa del primer equip. LaLiga va anunciar que va rebre ahir notificació de l’esmentat jutjat “informant de l’alçament de la mesura cautelar acordada el 31 de gener del 2023 pel cas Gavi, a causa que el FC Barcelona no va complir amb els terminis establerts per a la presentació de la demanda principal”. El Barcelona hauria presentat la demanda un dia tard, cosa que el club blaugrana nega. Gavi, que encara té 18 anys i contracte en vigor amb el Barcelona fins al juny del 2026 i una clàusula de rescissió de 1.000 milions d’euros, podrà continuar jugant, però amb la fitxa que tenia abans, la del Juvenil, raó per la qual lluïa el dorsal 30.

tracking