Bàsquet

L'ICG Força Lleida perd a Alacant el primer partit sense Michael Carrera

Va acusar un fluix primer quart i va disposar d'un triple per endur-se el triomf

Urtasun controla una pilota en una acció del partit d’ahir.

Urtasun controla una pilota en una acció del partit d’ahir.AREA 11

L’ICG Força Lleida va perdre ahir a Alacant el seu primer partit sense Michael Carrera (79-76), encara que el que apuntava a desastre després d’un horrorós primer quart, no va acabar en victòria lleidatana per molt poc. L’equip de Gerard Encuentra va anar de menys a més, va retallar un desavantatge de 16 punts i va tenir un triple de Vucetic a falta de dos segons, que li hagués donat una victòria terapèutica, en un partit en el qual havia de demostrar que pot seguir endavant sense el veneçolà. La derrota frena una ratxa de quatre victòries dels lleidatans.

Encuentra va admetre després del partit que l’equip ha de reinventar-se. El primer quart va ser la demostració d’això, i els altres tres la prova que pot aconseguir-ho quan tots els jugadors facin el pas endavant que els ha demanat el tècnic i afrontin el nou escenari en què es troben, sense el millor jugador de la LEB Or, que ahir els va donar ànims a través del seu compte de Twitter. Era important la posada en escena i aquesta va ser bona, però només dos minuts.

Sidibé va anotar les dos primeres cistelles per posar a l’equip en avantatge (3-4), però l’Alacant, conscient que els lleidatans podien tenir dubtes en els primers minuts, va colpejar dur i amb dos triples de Blaylock i un altre de Berg, va obrir una important bretxa (16-6, minut 6). Imprecisos, amb excessives pèrdues de pilota i sense controlar el rebot, van acabar el quart sense poder rebaixar aquests deu punts (22-12).Les coses encara es van posar pitjor a l’inici del segon quart. Dos cistelles de Rakocevic i una altra de Coleby van fer més gran la ferida (28-12) i només el primer triple de Marcos va insuflar vida al Força Lleida que, no obstant, es va veure 16 punts avall a cinc minuts del descans, un 32-16 que va ser la diferència més gran dels alacantins.

Juani Marcos, exercint de líder i posant-se l’equip a l’esquena, va aportar cinc punts més i va obrir l’aixeta de l’encert. Un tercer triple de Marcos –va acabar amb 5 de 6–, més un altre de Villar i un més de Lobo, més dos tirs lliures, van posar un esperançador 37-32 a falta de 28 segons per al descans. Llàstima que un triple de Matulionis sobre la botzina va posar el 40-32 en el descans.

Almenys el Força Lleida havia trobat un camí a seguir. I i tant que ho va fer, tres triples consecutius, un de Marcos i dos de Lobo, van portar el partit al 42-42 a 5 minuts del final del tercer quart, que va ser 45-45 després de sengles triples de Matulionis i Marcos. Una reacció local va tancar el quart amb 59-53.El Força Lleida va continuar remant en el quart decisiu i, després d’igualar de nou (61-61, a 8:40), es va posar per primer cop en avantatge (61-64, a 8:26).

Els últims minuts van ser intensos, però el rebot continuava castigant els lleidatans, que amb 78-76 a falta de 13 segons van fer apostar amb un llançament triple de Vucetic, que va quedar curt. Al final, 79-76, però el Força Lleida post-Carrera va tenir la victòria molt a prop

Va acabar el primer quart amb 10 punts avall i tot i que va guanyar els altres tres va caure derrotat

El tècnic de l’ICG Força Lleida Gerard Encuentra va dir després del partit que “me’n vaig enfadat per haver perdut, però alhora content perquè hem competit en una pista difícil i contra un molt bon equip”. Al ser preguntat per la marxa de Michael Carrera, va admetre que “estem reinventant-nos i readaptant jugadors a altres llocs, però el que ha passat és que no podem sortir tan tous en aquesta Lliga i menys fora de casa”.

Va comentar que “m’he enfadat perquè la nostra primera part ha estat fluixa, especialment el primer quart. Hem estat molt espessos. L’Alacant ha dominat i hem estat molt tous defensivament, teníem errors de comunicació en el rebot i ells ho han aprofitat.

En el tercer i en l’últim quart hem tingut moments molt bons i amb el nostre ADN competitiu”. Per a Encuentra, “ens ha faltat regularitat. Ens han agafat 16 rebots ofensius i quan els dones tantes segones oportunitats et penalitzen molt.Tot i així, hem tingut l’últim triple per guanyar”, va concloure.

“Carrera és aquí gràcies que el Lleida ha tingut un gran tarannà”

Willy Villar, director esportiu del Gran Canària, es va mostrar ahir agraït amb el Força Lleida per la seua col·laboració perquè Michael Carrera arribés a l’equip canari. Ahir, durant la presentació del veneçolà, va dir que “el jugador és aquí també gràcies que Lleida ha tingut un gran tarannà”. Carrera, per la seua part, va dir que “vinc a aportar el meu gra de sorra per aconseguir victòries i que l’afició estigui contenta”, va valorar.