BÀSQUET LLIGA FEMENINA 2

El CB Lleida s'assegura la permanència

El CB Lleida s'assegura la salvació virtual al guanyar l'Almeda en un partit amb alts i baixos || Assoleix l'objectiu a tres jornades per al final

Peña intenta passar davant la defensa de la visitant Carmona.

Peña intenta passar davant la defensa de la visitant Carmona.JAVI ENJUANES

L’Elite Sport CB Lleida seguirà una temporada més a la Lliga Femenina 2, la tercera categoria estatal, després de sumar ahir la desena victòria de la temporada que li atorga la permanència virtual. L’equip que dirigeix Albert Puig li treu quatre victòries al Cerdanyola, l’equip que marca la zona de descens (baixen els tres últims) i que avui juga a Sant Adrià. En cas de derrota, la salvació de les lleidatanes ja seria matemàtica, però si vencessin les barcelonines, aquestes haurien de guanyar els tres duels que queden i per un marge molt ampli de punts, i que el Lleida ho perdés tot, una cosa poc probable.

El matx d’ahir al Barris Nord va ser una muntanya russa. El CB Lleida va sortir molt entonat i va encarrilar la victòria després d’un primer parcial dominat de principi a final, i va aconseguir una còmoda renda de 13 punts (21-8). Però tot va donar un tomb al segon assalt, en què l’Almeda va millorar molt en defensa i li va tornar el cop amb un 8-21, amb què igualava el partit a 29 al descans.L’Elite Sport va tornar a millorar les prestacions a la tornada dels vestidors i, liderat per Fernández Torné i Gil, va recuperar una renda de deu punts superat l’equador del període (43-33), cosa que va obligar el tècnic visitant a parar el partit.

La decisió li va sortir tal com desitjava, ja que l’equip va reaccionar i va aconseguir fins i tot capgirar el partit (47-48) després de completar un parcial de 4-15. Però allà es va embussar l’Almeda i el CB Lleida, una mica més entonat, sobretot l’argentina Vilches, va obtenir una renda de set punts (57-50) a 1:20 minuts per al final que va resultar determinant per tancar un triomf que val una permanència. L’ICG Força Lleida ha baixat a la sisena plaça després de la derrota a Alacant i les victòries d’ahir de Corunya i Valladolid, mentre que Estudiantes, que va perdre a Oviedo, continua empatat a victòries.

D’altra banda, Michael Carrera va brillar ahir en el debut amb el Gran Canària i l’ACB. El veneçolà va jugar 10 minuts, en què va anotar 10 punts, amb 2 de 2 en triples, va donar una assistència i va acabar amb 9 de valoració.