SEGRE

DEPORTES

El Barça sentencia la lliga al temps afegit (2-1)

El Barça noqueja el Reial Madrid al temps afegit amb un gol de Kessié i deixa els blancs a 12 punts | Sergi Roberto havia igualat al tall del descans el gol afortunat dels d'Ancelotti al rebotar la pilota a Araujo i el VAR va anul·lar l'1-2 d'Asensio

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barcelona va deixar pràcticament sentenciada la lluita pel títol de Lliga després d’imposar-se ahir a la nit amb èpica al Reial Madrid per 2-1 en un clàssic que es va resoldre entre la falta de punch de l’equip de Carlo Ancelotti quan va tenir opcions per recobrar vida i dos gols als trams finals els dos períodes, l’últim obra de l’ivorià Franck Kessie en la prolongació. El triomf atorga a l’equip de Xavi Hernández dotze punts d’avantatge. Queden encara 12 jornades, però és una diferència que se sembla pràcticament impossible de remuntar per a un quadre blanc sense ullal, amb Vinícius Junior pràcticament com a únic recurs en atac ja que Karim Benzema va demostrar estar molt lluny de la seua millor versió.

Per això, després d’acabar el xoc, els jugadors blaugrana i el públic van celebrar la victòria com si s’hagués conquerit ja el títol.No va poder ni tan sols rendibilitzar l’equip d’Ancelotti l’autogol inicial de l’uruguaià Ronald Araujo (m. 9) al desviar una centrada de Vinícius, que podria haver suposat un cop molt dur per al Barcelona, que havia sortit amb molta més fam i que va fer treballar de valent el porter belga Thibaut Courtois. Sergi Roberto, a l’última acció del primer període, va tornar l’equilibri al marcador.

L’empat era un bon resultat per al Barça per mantenir el clar avantatge. El Reial Madrid no va tenir més remei que anar-se’n darrere el triomf i, enmig d’un ritme boig d’un costat a un altre del camp, fins i tot va arribar a marcar a nou minuts del final, però el gol de Marco Asensio va ser anul·lat després de la revisió del VAR per fora de joc. El càstig per a l’equip madridista i el premi per als blaugranes va arribar en la prolongació final amb una rematada de Kessie, que ja havia estat decisiu en el partit d’anada de la Copa del Rei en la victòria al Santiago Bernabéu.La polèmica dels últims dies pel cas Negreira, que va comportar que no hi hagués dinar de directives i que el president del Reial Madrid, Florentino Pérez, no acudís a l’Spotify Camp Nou, va quedar en un segon pla quan la pilota va començar a rodar en el primer clàssic de Lliga després de la publicació de la informació.

L’ambient a Barcelona va ser el típic d’un clàssic en el qual estava en joc gran part del títol de Lliga. Càntics, xiulets i esbroncades en contra del màxim rival, pirotècnia als carrers i màxima tensió en cada jugada dividida. Però, al terreny de joc, va regnar l’esportivitat entre els equips excepte en el tram final de l’enfrontament, en el qual hi va haver diverses baralles que no van anar a més

Els de Xavi, superiors als madridistes excepte algun tram, es van abstreure de la polèmica del cas Negreira

El Barça va ser millor tret d’en moments puntuals, com en un tram final de partit en el qual el Reial Madrid, amb tota la cavalleria després dels canvis de Carlo Ancelotti, sí que va poder tancar el Barça en la seua àrea i vorejar el gol del triomf. Ho va aconseguir inicialment Asensio, però en fora de joc, i Ter Stegen va tenir les pitjors sensacions de tota la nit. Abans, tant amb 0-0 com amb 0-1 i l’1-1 final, el Barça va tenir més pes en el partit, més control i també les més clares ocasions de gol. Lewandowski ho va provar de totes les maneres, però no va poder perforar les xarxes de Courtois, el millor del Reial Madrid. El polonès, no obstant, va ser decisiu amb la passada màgica de taló per a Balde, que va acabar amb aquest gol clau de Kessie que, entrant de refresc per un gran Sergi Roberto, va sentenciar. El Barça només havia encaixat un gol en aquesta Lliga a casa, contra el RCD Espanyol i obra de Joselu de penal. Ahir a la nit, el Reial Madrid va aconseguir el segon –encara que fos d’Araujo en pròpia porta– i es va atansar per moments al tercer, però no va arribar i els blancs, superats en moltes situacions del joc, se’n van anar derrotats de Barcelona, d’un Camp Nou al qual tornaran aviat per intentar remuntar el 0-1 de l’anada a la tornada de semifinals de la Copa del Rei.

Xavi Hernández, que no va poder respirar alleujat fins a l’últim segon, no va donar la Lliga per sentenciada malgrat tenir ara 12 punts de renda, i va assegurar que el triomf va ser merescut. “Encara queden dotze jornades per disputar-se, però sí que és una victòria molt important i del tot merescuda. Hem estat superiors al Reial Madrid generant més ocasions. Me’n vaig molt satisfet perquè l’equip s’ha buidat davant d’un gran rival. És una victòria molt important que ens donarà molta moral i confiança”, va assenyalar l’egarenc, que va afegir:

“Hem fet el partit que volíem fer. Una de les claus és que hem minimitzat les pèrdues. Hem estat responsables amb la pilota, dominant en moltes fases del partit”.

Per la seua banda, Carlo Ancelotti es va queixar amargament del gol anul·lat a Marco Asensio a instàncies del VAR. “L’enfrontament estava guanyat i queda el dubte del gol anul·lat. Hem d’acceptar-ho, però em quedo amb el dubte, tenim dret a tenir-lo”, va reiterar. El tècnic madridista tampoc va donar la Lliga per decidida i va assegurar que “lluitarem fins al final. Sortim malament anímicament per la derrota, però continuem lluitant. Ho hem intentat tot fins al final, competint bé, encara que el partit s’ha decidit per petits detalls”.

Kessié celebra amb Ferran Torres el gol que va sentenciar el clàssic.

Kessié celebra amb Ferran Torres el gol que va sentenciar el clàssic.EFE

tracking