SEGRE

ATLETISME MARATONS

Eva Ledesma, millor espanyola a la Marató de Barcelona i la desena en la general

La lleidatana, desena a la general femenina en la segona marató de la seua vida

Ledesma, als últims metres del recorregut a Barcelona.

Ledesma, als últims metres del recorregut a Barcelona.MARATHON FOTOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lleidatana Eva Ledesma (Tri-440) va completar els 42.1 quilòmetres de la Marató de Barcelona de diumenge passat amb un temps de 2 h 43’49’’. Aquest cronòmetre li va valer per ser desena a la classificació general femenina, la qual cosa la va convertir en la corredora espanyola més ben classificada i en la tercera a nivell europeu. Un resultat que va sorprendre la mateixa Ledesma: “No m’ho esperava, ni de bon tros. Em vaig assabentar que era la millor espanyola perquè se’m van començar a atansar les ràdios que eren a la prova i m’ho van dir, però jo no en sabia res”, va declarar la lleidatana, de 42 anys, ahir a SEGRE, l’endemà de completar la segona marató de la seua vida.

“Vaig participar en la de València el 2019 i la vaig acabar en 2 h 51’. Em va sorprendre baixar tant el temps, perquè és veritat que diumenge em vaig trobar molt còmoda i va sortir tot perfecte, però amb l’edat que tinc sembla que hagis d’empitjorar el rendiment”, va afegir.

L’atleta del Tri-400 es va inscriure a la prova sense la pressió de buscar un gran resultat, sinó que volia “disfrutar d’una prova que no domino gaire, perquè jo estic acostumada a competir en triatló i prendre-me-la com un entrenament per aconseguir un bon temps”. La lleidatana va detallar que va prendre la decisió de participar en la Marató amb els seus companys d’equip Joel Farra i Víctor Royo, amb qui va recórrer el traçat de la capital catalana. La gran dominadora de la prova a nivell femení va ser l’etíop Zeineba Yimer (2 h19’44’’), que va superar Selly Chepyego, segona (2 h 20’03’’), i la romanesa Delvine Meringor (2 h 40’13’’), tercera i primera europea. A escala continental, la romanesa només va superar la francesa Aude Korotchansky (2 h 20’49’’), que va ser novena, just al davant de Ledesma. La primera atleta estatal que va creuar la meta darrere de la lleidatana va ser Claudia Bigas, quinzena a la general (2 h 56’21’’).

Malgrat el seu èxit en la competició, Ledesma va deixar clar que “no és la meua intenció tornar a córrer una altra marató, ni competir al màxim nivell. No tinc marcada cap prova gran al calendari, tampoc de triatló”. Té la vista posada a la “Lliga Catalana de triatló que està a punt de començar i en què competirem amb el Tri-400. Amb l’equip ja ho vam fer molt bé a la competició de duatló i ara només vull aportar el meu gra de sorra en aquesta competició per fer-ho al millor possible”, va dir la lleidatana.

tracking