SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Socis del Barça també es personaran pel cas Negreira

Es personen com a acusació particular per accedir als fets i defensar la massa social

Ronald Araujo disputa una pilota amb Vinícius diumenge passat al Camp Nou.

Ronald Araujo disputa una pilota amb Vinícius diumenge passat al Camp Nou.EFE / ENRIC FONTCUBERTA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma de socis barcelonistes Un Crit Valent va anunciar ahir que es personarà com a acusació particular en el cas Negreira. L’acusació va dirigida contra l’exvicepresident dels àrbitres José María Enríquez Negreira i les societats amb les quals va facturar el Barça 7,3 milions d’euros incorrent, tal com apunta la denúncia de la Fiscalia, en un delicte continuat de corrupció entre particulars en l’àmbit esportiu, un delicte continuat d’administració deslleial i un delicte continuat de falsedat en document mercantil.

Mitjançant un comunicat, la plataforma apunta en aquest sentit que la decisió té com a objectiu “tenir accés als fets i depurar les responsabilitats en què els implicats hagin pogut incórrer” i, alhora, “defensar els drets dels socis del FC Barcelona i la seua honorabilitat com a part perjudicada i ofesa”.

D’altra banda, esperen que més socis s’afegeixin a aquesta iniciativa. Pròximament, el col·lectiu presidit per l’advocat Jordi Medina, que va ser precandidat a les eleccions a la presidència del club el 2003 i el 2006, comunicarà la via per la qual els socis que ho desitgin es puguin adherir al procés judicial, que es va posar en marxa dimecres passat quan la jutge del jutjat d’instrucció 1 de Barcelona, Silvia López Mejía, va acceptar la querella que va interposar l’àrbitre Xavier Estrada Fernández i la denúncia de Fiscalia pels pagaments efectuats al vicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres, José María Enríquez Negreira.

tracking