SEGRE

FUTBOL TERRITORIAL

El FC Rialp, el club més viatger del futbol lleidatà

L'equip del Pallars Sobirà és, per ubicació, el que més quilòmetres fa del futbol lleidatà

Una de les formacions del Rialp, que competeix a la Quarta Catalana.

Una de les formacions del Rialp, que competeix a la Quarta Catalana.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Som l’equip que fa més quilòmetres de tot el futbol territorial lleidatà”, explica Jordi Altieri, president del FC Rialp, equip que milita al Grup 21 de la Quarta Catalana i que gasta en quilometratge gran part dels 14.000 euros del pressupost. Per a Altieri, mantenir en actiu el club en una població de 500 habitants i amb poc més de seixanta socis és tot un orgull. Vuitens a la classificació, en un grup de setze, parlar d’ascensos no forma part de la realitat del club.

“El meu principal objectiu és que hi hagi futbol cada diumenge”

Altieri explica que “el desplaçament més proper és de 130 quilòmetres, així que el normal per a nosaltres és fer 300 quilòmetres cada quinze dies”. Conscients per això que als rivals també els suposa un esforç anar a Rialp, assenyala que “després de cada partit convidem a berenar l’equip rival”. També van tenir un gran detall fa uns anys amb l’equip inclusiu amb el qual el Balàfia competia a la categoria: “A més de convidar-los a berenar, els vam donar una placa. Aquests xavals s’ho mereixien tot”, afegeix.

Els primers equips es van formar a Rialp als anys vint i el seu debut en el futbol federat va ser a la temporada 1993-94 a Tercera Regional. Altieri encara recorda que “a la temporada 2001-02 ens vam proclamar campions i vam pujar a Segona divisió, on vam estar diversos anys”. Un altre motiu d’orgull és el camp, “el millor de Lleida”, assenyala.

tracking