SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

“Em sento realitzat”

El lleidatà Bojan Krkic anuncia la seua retirada en un acte al Camp Nou “infinitament agraït pel que ha viscut” en la seua carrera || Jugarà un últim partit amb la selecció catalana al juny

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bojan Krkic va anunciar ahir la retirada com a futbolista professional en una compareixença a l’Auditori 1899 de l’Spotify Camp Nou, feu en el qual el davanter lleidatà, format a la Masia, va viure els seus millors anys. “Vull anunciar amb molt orgull que acaba l’etapa de jugador professional. Estic infinitament agraït pel que he viscut.

La vida són etapes i un ha de ser honest amb un mateix, i realista. Sento de fa temps que el meu moment ha arribat”, va anunciar. Bojan, de 32 anys, estava actualment sense equip, després d’una lesió de menisc que va posar fi a la seua etapa al Vissel Kobe.

Per això, va optar per acabar la seua carrera, marcada per la seua precocitat com a futbolista blaugrana i un periple posterior que l’ha portat a passar per vuit equips en tres continents i a ser el primer jugador espanyol a marcar a les quatre grans lligues europees (Espanya, Itàlia, Anglaterra i Alemanya). “Portava dotze anys fora de casa i com a professional em sento molt realitzat. Sentia que era moment d’estar a prop dels meus”, es va sincerar.Frank Rijkaard el va fer debutar amb el primer equip del Barça amb disset anys el 2007, amb l’anell de ser el màxim golejador de la història del futbol base blaugrana –un honor que encara manté–.

Va jugar 163 encontres, repartits entre quatre temporades (del 2007 al 2011), en els quals va marcar quaranta-un gols. Posteriorment, va passar per Roma, Milan, Ajax, Stoke City, Mainz, Alabès, Mont-real i Vissel Kobe. Bojan penja les botes, tot i que va dir que encara vol disputar un últim partit.“La idea és que sigui amb la selecció catalana.

Per a mi significa molt i em faria molt feliç jugar amb la meua gent aquest últim partit. La Federació Catalana està buscant un rival per a finals de juny”, va anunciar.

Tres Lligues i dos Champions, els títols més destacats de blaugranaBojan tanca l’etapa com a futbolista amb 14 títols, 11 dels quals al Barça, coincidint amb una de les èpoques més glorioses del club amb Guardiola a la banqueta.

Al seu palmarès figuren tres Lligues, dos Champions (2009 i 2011), tres Supercopes d’Espanya, una d’Europa, un Mundial de Clubs i una Copa del Rei. El lleidatà va destacar ahir aquest títol: “Va significar molt per a mi la Copa davant de l’Athletic, en què marco.” Posteriorment, va guanyar la Lliga i la Supercopa neerlandesa amb l’Ajax i la Copa amb el Mont-real.

“Vull iniciar una etapa en un club en la part més humana”De cara al futur, Bojan va assegurar que “començaré a treure’m el carnet d’entrenador”, sempre mirant cap al costat humà.

“Em sento preparat per començar una nova etapa amb la il·lusió de formar part d’un club en la part més humana dels jugadors o en la direcció esportiva”, va anunciar Bojan, que en les últimes aparicions s’ha mostrat molt sensible sobre la salut mental.El lleidatà va revelar recentment que quan anava a debutar amb la selecció espanyola absoluta el 2008, en un partit contra França, va tenir un episodi d’ansietat que li va impedir jugar. “Es va dir que vaig tenir gastroenteritis, però no va ser així”, va dir en una entrevista en la qual parlava sobre els seus problemes d’ansietat, que li van fer renunciar a l’Eurocopa del 2008.“Amb els anys he après a superar totes les pors que ens creem”, va reflexionar ahir el lleidatà, acompanyat a l’acte de comiat del periodista Albert Om i del president del Barça, Joan Laporta, que es va adreçar al jugador per dir-li que “el Barça ha estat sempre casa teua i ho seguirà sent”.

tracking