SEGRE

BÀSQUET CELEBRACIONS

Torrefarrera ret homenatge a l'exbasquetbolista internacional Manel Bosch

Unes 500 persones van assistir a l'homenatge

Manel Bosch, en el moment de descobrir el nom del pavelló tapat per una senyera.

Manel Bosch, en el moment de descobrir el nom del pavelló tapat per una senyera.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Torrefarrera va retre homenatge ahir a un dels seus esportistes més il·lustres, l’exbasquetbolista Manel Bosch, després que el ple de l’ajuntament va decidir el març del 2019 posar el seu nom al pavelló poliesportiu municipal. Va ser un acte emotiu, al qual van assistir unes 500 persones que van omplir el pavelló, on no va faltar la presència del president de la Federació Catalana de Bàsquet, el lleidatà Ferran Aril. A més, l’homenatge incloïa un encontre de veterans entre un combinat de Lleida i del Barça amb noms il·lustres en els dos equips.

Manel Bosch, emocionat, va dir que “és molt reconfortant que et reconeguin a casa. He portat el nom de Torrefarrera i de Lleida per tot el món i quan vaig saber aquesta decisió se’m va posar la pell de gallina. És una cosa que queda per a tota la vida i estic orgullós, per la qual cosa els dono les gràcies”, va reiterar l’exbasquetbolista que, com a dada curiosa, va disputar el salt inicial del partit amb el seu fill Gerard, que juga als EUA.

Per la seua part, l’alcalde, Jordi Latorre, va destacar que “al Manel sempre se l’havia conegut com el noi de Torrefarrera i vam voler ser justos amb la gent que havia donat rellevància al poble com vam fer també amb Antoni Palau a títol pòstum”. Manel Bosch i Bifet (19-9- 1967) va ser jugador entre els anys 1984 i 2003 i durant la seua carrera professional va jugar al Lleida, Espanyol, Saragossa, Màlaga i Barcelona, club amb què va guanyar a dos Lligues ACB. També va ser internacional, guanyant el bronze a l’Eurobasket de Roma del 1991. El Lleida Basquetbol li va retirar la samarreta amb el número 12 el 29 de desembre del 2003.

Manel Bosch, en el moment de descobrir el nom del pavelló tapat per una senyera.

Manel Bosch, en el moment de descobrir el nom del pavelló tapat per una senyera.JORDI ECHEVARRIA

tracking