SEGRE

FORMULA

Verstappen regna en el caos i Fernando Alonso no baixa del podi

Només 12 cotxes van acabar la cursa

Fernando Alonso al circuit d'Austràlia

Fernando Alonso al circuit d'AustràliaEFE/EPA/JOEL CARRETT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot neerlandès Max Verstappen (Red Bull) s’ha adjudicat aquest diumenge el caòtic Gran Premi d’Austràlia, tercera prova del Mundial de Fórmula 1, que va haver de ser interromput tres vegades per acabar amb els monoplaces entrant a meta darrere del cotxe de seguretat, amb l’espanyol Fernando Alonso (Aston Martin) tercer per darrere del britànic Lewis Hamilton (Mercedes) i Carlos Sainz (Ferrari) dotzè i últim després de ser sancionat amb cinc segons per emportar-se l’asturià a la resortida.

La primera bandera roja va arribar en la vuitena volta a Albert Park després que el tailandès Alex Albon (Williams) perdés la part posterior del seu monoplaça en colpejar-se amb les barreres en la corba 6. Verstappen, superat pels dos Mercedes a la sortida, era llavors segon per darrere d’Hamilton i va tenir problemes en la represa, però va trobar el seu ritme i poc temps més tard va donar compte d’Hamilton.

Quan el vigent campió es disposava a celebrar la victòria, amb només dos voltes per davant, la cursa va haver d’interrompre’s de nou; l’Haas del danès Kevin Magnussen va xocar contra un mur i va perdre el pneumàtic posterior dret, i va tornar a onejar la bandera roja.

La FIA va decidir reprendre la cursa amb una resortida, però un accident múltiple, amb els Alpine tocant-se entre ells i Sainz emportant-se a Alonso, va provocar una tercera bandera roja. "Quina norma estúpida! Reviseu, perquè fa un any a Silverstone va passar el mateix i es va reiniciar tot. Reviseu-ho ràpid!", demanava Alonso per ràdio, informant que el cotxe estava "bé".

Direcció de Cursa va decidir reprendre la cita darrere del cotxe de seguretat en l’ordre de la sortida anterior, és a dir, amb el bicampió del món tercer i el madrileny quart, en considerar que els cotxes no havien passat pel primer sector i que qualsevol avançament no comptava.

A més, també informava d’una severa sanció de cinc segons Sainz, que es quedava definitivament fora dels punts. "És inacceptable, han d’esperar fins el final de cursa i discutir-ho amb mi. Si us plau, digueu-li-ho", deia al seu equip per ràdio. Tanmateix, la penalització no es va revocar.

D’aquesta manera, Verstappen va celebrar el seu segon triomf del curs per davant d’Hamilton i d’Alonso, amb només 12 cotxes acabant la cursa. Així, es consolida en el lideratge del Mundial de Pilots amb 69 punts, per davant del seu company d’equip, el mexicà Sergio 'Txec' Pérez (Red Bull), amb 54, i de l’asturià, amb 45.

Tot en una cita fantàstica per a Aston Martin, que es manté al segon lloc del Mundial de Constructores gràcies també al quart posat del canadenc Lance Stroll, just per davant d’un 'Txec' Pérez que va executar una bona cursa per remuntar des de l’última posició de sortida fins la cinquena.

Pitjor li van ser les coses a Ferrari, que a més de lamentar la sanció de Sainz, que va quedar fora dels punts, va haver de veure com el monegasc Charles Leclerc havia d’abandonar després de tocar-se amb Stroll en la corba 3 durant la primera volta; l’actual subcampió del món només acumula sis punts en tres curses.

Les 'fletxes platejades’, per la seua part, no van poder culminar el 'sorpasso', malgrat que van celebrar el podi d’Hamilton. El britànic George Russell, que va arribar a liderar la cita després d’avançar 'Mad Max' a la sortida, es va veure llastat per les successives banderes grogues i roges abans d’haver de retirar-se amb el seu monoplaça en flames.

tracking