SEGRE

ELS DETALLS

Derrota indignant del Força Lleida a Valladolid

L'ICG Força Lleida haurà d'aixecar un 2-0 a casa al caure a Valladolid per un greu error arbitral || Els col·legiats no van assenyalar una falta sobre Vucetic en l'últim segon

Pantzar intenta robar una pilota a Rafa Villar.

Pantzar intenta robar una pilota a Rafa Villar.ÁREA 11

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ICG Força Lleida va caure ahir a la pista del Valladolid per 86-83, en un partit amb un final polèmic i que deixa la sèrie amb un 2-0 a favor de l’equip val·lisoletà. La indignació al club lleidatà va ser tal, que a última hora de la nit l’entitat va emetre un comunicat oficial en què anunciaven que “emprendrem les accions legals que corresponguin i que estiguin al nostre abast davant de la FEB arran de l’última jugada de l’últim quart”. Amb el duel empatat, 80-80, el jugador del Valladolid N’Guessan va cometre una falta sobre Vucetic, i així va ser assenyalada així pels col·legiats, amb la qual cosa el jugador lleidatà disposava de dos tirs lliures.

Però, tot seguit, van decretar que l’acció havia estat fora de temps, cosa que desmenteixen les imatges de televisió. La polèmica decisió va portar el matx a la pròrroga, en la qual l’equip local va acabar imposant-se per 86-83, fet que obliga ara el Força Lleida a guanyar els dos partits al Barris Nord per forçar un cinquè, que es jugaria també a Valladolid. La decisió va indignar el tècnic, Gerard Encuentra i el president, Albert Aliaga (vegeu el desglossament), que va demanar una vegada més “respecte” per al club, ja que no és el primer cop que ho fa arran d’arbitratges polèmics contra l’equip.

En aquesta acció, a més, N’Guessan toca clarament la cistella, com també s’aprecia a les imatges.El Força Lleida deixa clar al comunicat que hi veu mala intenció. Explica detalladament la jugada: “Quan faltaven 0,7 segons per al final del partit i amb el lluminós 80-80, un dels àrbitres xiula una falta sobre el jugador de l’ICG Força Lleida Vasilije Vucetic mentre feia un tir des de sota de la cistella. El jugador del conjunt lleidatà disposava de tirs lliures, però instants després els col·legiats parlaven amb la taula i es decidia que la falta havia estat fora de temps i, per tant, se n’anava a la pròrroga.” El comunicat conclou que “des del club creiem que no ha estat un simple error i demanem que es preservin els valors i l’ètica en l’esport”.

Després del comunicat, Aliaga va dir que “com a club ens sentim estafats, perquè és claríssim veient la imatge que hi ha una mica més que un error. Creiem que la nostra institució, els nostres aficionats, el centenar de persones que han vingut a Valladolid i els jugadors mereixen més respecte. Com a mínim igual que la resta”.

Va afegir que “emprendrem totes les accions legals, tant esportives, com si creiem que hi ha alguna altra acció”.Respecte a l’enfrontament, al contrari que al primer, l’ICG Força Lleida va anar de menys a més, va remuntar 15 punts de desavantatge i va tenir opcions per guanyar. L’inici del Valladolid va ser demolidor, amb un parcial de 13-0 i sent l’equip lleidatà més de cinc minuts sense anotar. Després d’un 17-4 l’equip es va anar refent i va tancar el primer quart amb un desavantatge mínim, 21-19.En el segon quart el Valladolid va tornar a desenganxar-se lleugerament, fins a arribar al descans 42-31, però en el tercer es va confirmar la reacció lleidatana, que va tenir el primer avantatge en el marcador amb el 51-54 després d’un triple de Lobo a falta de 2.55. En l’últim va arribar a manar 63-68, però va cometre errors que li van impedir de tancar-lo, fins a arribar a la polèmica pròrroga.

Indignació al club, que amenaça d’emprendre accions legals contra la Federació Espanyola

L’entrenador de l’ICG Força Lleida, Gerard Encuentra, es mostrava indignat per l’última jugada del temps reglamentari. “Acabo de veure les imatges i l’última acció està clarament dins de temps. Me’n vaig emprenyat perquè ens han robat el partit. Bé, robat no, però teníem segurs dos tirs lliures, que després s’han de ficar”, va valorar. Va afegir en aquest sentit que “en les imatges es veu claríssim que el tauler no estava il·luminat, que és dins de temps. I ens l’anul·la. Això cal millorar-ho ja, cal instal·lar alguna cosa, l’Instant Replay o alguna cosa, perquè que passi això en una eliminatòria de play-off és una vergonya. Ens n’aniríem a Lleida amb 1-1, amb tot molt més obert i me’n vaig fotut. Cal tenir-ho molt clar per anul·lar una acció així. Veient les imatges encara em dol més la derrota. Ens n’anem injustament sense premi”, va assenyalar. Després de l’enfrontament, el president del club, Albert Aliaga, també es mostrava indignat: “Mereixem més respecte”, va afirmar.

“No dic que hàgim perdut cap dels dos partits pels àrbitres. Però sabem qui són els responsables de l’última jugada. Tothom es pot equivocar, però em fastigueja l’actitud. El mínim és demanar disculpes quan es veu clarament que la jugada és dins de temps. Demanem respecte”, va afegir, després d’agrair el suport de l’afició que es va desplaçar a Valladolid per veure el partit i animar l’equip.Ja sobre el duel, Encuentra va admetre que “en la pròrroga ens ha pogut la pressió, hem fallat molts tirs lliures”, encara que va felicitar l’equip “per l’esforç que ha fet”. Va comentar també que “hem començat molt tous, ells han jugat a pler, encara que a poc a poc hem defensat com sabem i hem estat capaços d’equilibrar el matx. Llàstima del final”, va insistir.

Pantzar intenta robar una pilota a Rafa Villar.

Pantzar intenta robar una pilota a Rafa Villar.ÁREA 11

Pantzar intenta robar una pilota a Rafa Villar.

Pantzar intenta robar una pilota a Rafa Villar.ÁREA 11

Pantzar intenta robar una pilota a Rafa Villar.

Pantzar intenta robar una pilota a Rafa Villar.ÁREA 11

Pantzar intenta robar una pilota a Rafa Villar.

Pantzar intenta robar una pilota a Rafa Villar.ÁREA 11

tracking