FUTBOL PRIMERA CATALANA

El campió Mollerussa tanca una temporada històrica amb victòria (1-2)

El Mollerussa acaba la temporada de l'ascens amb una victòria al camp del San Mauro | Un doblet de Genís Soldevila a la segona meitat va servir per remuntar el gol inicial dels locals

Jofre Graells intenta controlar una pilota davant la pressió de dos rivals del San Mauro.MARC DOMINGO

El Mollerussa va tancar ahir la seua històrica temporada d’ascens a Tercera RFEF amb una victòria al camp del San Mauro (1-2), que li permet coronar la classificació amb 71 punts, després de 22 victòries, cinc empats i només tres derrotes. El conjunt del Pla d’Urgell va veure perillar els punts amb un gol de penal del local Bernat, just abans del descans, que avançava els locals (1-0). Tanmateix, Genís Soldevila va anotar un doblet en cinc minuts (66’ i 71’), per capgirar el marcador (1-2) i permetre que el Mollerussa encadeni nou partits sense conèixer la derrota. Així, l’equip de Jordi Cortés acaba el curs amb vuit punts d’avantatge respecte al Rubí, que acaba segon i pren el relleu del Mollerussa com a representant del futbol territorial català a la Copa del Rei.

El partit va estar clarament marcat pel fet que cap dels dos equips no es jugava absolutament res, ja que el San Mauro arrancava el xoc amb l’únic dubte de si acabaria novè o desè.Per aquesta raó, el partit va arrancar amb molt poc ritme i moltes interrupcions, tot i que el Mollerussa va treure un onze més reconeixible respecte al del seu últim partit com a local. El conjunt del Pla d’Urgell va tenir més i millors ocasions que el rival en els primers 45 minuts, però es va veure darrere en el marcador en l’afegit. El col·legiat va assenyalar un penal dubtós quan passaven un parell de minuts del temps reglamentari i Bernat el va convertir, superant Pau Bosch, per avançar el San Mauro (1-0).

A la segona meitat, els de Jordi Cortés van seguir en la mateixa línia del primer temps però van aconseguir atacar amb més perill, incidint més en l’esquena de la defensa local. D’aquesta manera va arribar el gol de l’empat de Genís Soldevila, que va aprofitar un enviament en profunditat per igualar el partit al minut 66 (1-1). L’equip lleidatà va tardar només cinc minuts a revertir el marcador, ja que en una altra passada a l’esquena de la defensa, Fran Magno va caure dins de l’àrea i l’àrbitre va xiular penal. Genís Soldevila el va convertir per anotar el segon (1-2) i tancar una temporada històrica del Mollerussa amb victòria.

Jordi Cortés: “La temporada ha estat de matrícula d’honor”

Després de tancar la temporada amb un nou triomf, el tècnic del Mollerussa, Jordi Cortés, va valorar l’encontre com “un partit típic de final de temporada, amb poc ritme i molta calor”. Amb la derrota parcial al descans, Cortés va dir que “hem corregit un parell de detalls per a la segona meitat i hem fet canvis que ens han servit per atacar millor”. A més, va considerar que “acabar amb una altra victòria és una nova mostra de la cultura de treball d’aquest equip”. Cortés va afegir que “la temporada ha estat de matrícula d’honor, perquè no podíem imaginar acabar a vuit punts del segon”.