SEGRE

FUTBOL TERRITORIAL

Possible ball de descensos al futbol lleidatà

La pèrdua de categoria de Balaguer i Alpicat podria arrossegar el Pardinyes a Tercera per compensar grups | La situació s'evitaria si un quart equip lleidatà de Segona ascendeix a Primera

El Mollerussa jugarà a Tercera RFEF, que encara ha de determinar si estarà formada per 16 o 18 equips.

El Mollerussa jugarà a Tercera RFEF, que encara ha de determinar si estarà formada per 16 o 18 equips.MARC DOMINGO

Creat:

Actualitzat:

Després dels descensos de Balaguer i Alpicat a Segona Catalana aquest cap de setmana passat, un equip de la territorial surt com el principal perjudicat: el Pardinyes. L’equip de la capital del Segrià és el pitjor dels quatre penúltims classificats en els grups de salvació de Segona Catalana i podria perdre la categoria com a descens no compensat. Encara que l’esmentada situació s’hauria de confirmar amb l’aprovació del nou pla de competició, també provocaria un descens automàtic a Quarta de la seua filial, que juga a Tercera.

En qualsevol de les dos circumstàncies, fins i tot si el Pardinyes no acaba descendint, la Tercera lleidatana quedaria amb 31 equips, i el pla de competició en preveu 32, per fer dos grups de 16. Així, el més ben situat per completar la categoria seria el Gimenells, segon a Quarta. Tanmateix, el possible descens del Pardinyes s’evitaria per complet amb l’ascens del quart classificat del grup lleidatà de Segona Catalana.

Després dels ascensos d’Artesa de Lleida i Borges, en l’última jornada, l’Alguaire, actualment tercer amb 53 punts, es jugarà l’última plaça d’ascens directe amb l’Artesa de Segre (51) i el Guissona (50). Els tres intentaran evitar una quarta plaça amb interrogants i a la qual també podria accedir el Linyola. Segons el pla de competició, pugen a Primera Catalana els tres quarts classificats amb millor coeficient de puntuació entre els sis grups de Segona. Abans de l’última jornada, l’Artesa de Segre té el quart millor coeficient, empatat amb el tercer, el Sant Ildefons del grup 3, però al darrere per l’average general.

Tanmateix, es podrien obrir més places d’ascens per dos escenaris encara sense definir. El primer és la possible reestructuració de la Tercera RFEF, amb el pas de 16 a 18 equips. L’esmentada circumstància obriria un buit més a Primera Catalana, que aniria per al quart millor coeficient entre els quarts classificats, i fins i tot el cinquè millor quart classificat pujaria a Primera si el Sant Andreu ascendeix aquest diumenge a Segona RFEF.

tracking