SEGRE

HOQUEI OK LLIGA FEMENINA

El Vila-sana ha renovat el 80 per cent de la seua plantilla i a l'entrenador Lluís Rodero

Són baixa Maria Figuerola i Julieta Fernández, que podria tornar al gener

Jugadores del Vila-sana, en foto de grup abans de jugar diumenge passat davant del Gijón.

Jugadores del Vila-sana, en foto de grup abans de jugar diumenge passat davant del Gijón.SANTI IGLESIAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Vila-sana tindrà molt pocs canvis a la seua plantilla la pròxima temporada. Després que diumenge passat posés fi a l’actual exercici amb la seua eliminació davant del Gijón en les semifinals del play-off de la Lliga, el club ja té perfilat l’equip. Vuit de les deu jugadores, és a dir, el 80 per cent, ja han renovat, amb la qual cosa el club únicament necessita dos fitxatges –un el té tancat i està treballant en el segon– per donar per tancat l’equip.

El club del Pla d’Urgell té assegurada la continuïtat de les porteres Anna Salvat, que té un any més de contracte, i de la portuguesa Sandra Coelho, que ha renovat. També estan renovades Laura Barcons, Maria Porta, Victòria Porta i les argentines Luchi Agudo, Vale Fernández i Dai Silva. Les úniques baixes són les de Maria Figuerola, que fa ja temps va anunciar la seua retirada, i la de Julieta Fernández, que ha de tornar a l’Argentina per un tema d’estudis, però a la qual el club vol recuperar el gener, com ja va fer aquesta temporada.

Lluís Rodero també està renovat. Per suplir aquestes baixes el club ja té tancat un fitxatge, que no ha anunciat perquè encara està disputant competició amb el seu actual equip i està negociant una segona i última incorporació, una jugadora que aquesta temporada ha jugat a l’OK Lliga. El president, Ramon Porta, va justificar la continuïtat de l’equip perquè “ha estat una temporada magnífica, en la qual l’equip ha fet un gran pas endavant”, va valorar.

El club impulsa amb el Gijón l’Associació de Clubs

El Vila-sana està impulsant, juntament amb el Gijón, la creació d’una associació de clubs, cosa que el president Ramon Porta considera fonamental perquè l’hoquei femení faci un pas endavant. “És una cosa que estem intentant tirar endavant Fernando Sierra, director esportiu del Gijón, i jo mateix, perquè pensem que els clubs hem de tenir veu en les decisions”. Una de les principals seria participar en la confecció del calendari.

A l’haver-hi play-off s’han de jugar partits entre setmana, amb els corresponents desplaçaments i fer-ho d’una forma o d’una altra pot suposar 70.000 euros més en el pressupost.

El club ha tingut aquesta temporada un pressupost d’uns 180.000 euros que, segons va explicar Porta, es tancarà “amb un petit dèficit d’entre 12.000 i 14.000 euros”. De cara a la pròxima temporada, calcula que la quantitat s’augmentarà lleugerament, fins als 190.000, en funció dels compromisos europeus que tingui, ja que s’ha classificat per segon any consecutiu per a la Champions, de la qual és l’actual subcampió després de perdre la final amb el Gijón.

tracking