El Barcelona pateix per emportar-se el primer punt a les semifinals

L'Unicaja va tenir un tir per forçar la pròrroga

Satoransky, en una acció del partit d’ahir.

Satoransky, en una acció del partit d’ahir.FCBARCELONA

El Barça va resistir l’agressivitat de l’Unicaja, dominador en la batalla pel rebot (25 a 49, 21 dels quals en atac), i va guanyar amb esforç el primer partit de les semifinals de la Lliga ACB (84-81), disputat ahir al Palau Blaugrana, que es va resoldre en un final d’infart. Encara que el quadre blaugrana semblava que s’escapava al descans (45-31) gràcies al triple, l’equip andalús va recuperar terreny en el tercer quart gràcies a la defensa, el domini interior del duo format per Yankuba Sima i Melvin Ejim (33 punts entre els dos), i les segones oportunitats (50-49, 25’).En un duel de màxima exigència física i d’emocions a flor de pell, el conjunt barcelonista va arribar a manar de deu punts en l’últim quart, però l’irreductible Unicaja mai va deixar de lluitar i va disposar d’una última acció per empatar, que va ser avortada per un robatori de Nikola Mirotic, el màxim anotador local (14).El Barça s’anava mantenint en l’arrancada de l’últim assalt (66-58) i va igualar la intensitat del rival per conservar la renda (77-67, 37). Tanmateix, l’Unicaja mai va abaixar els braços i Carter va reduir l’avantatge a tres punts amb un triple a 18:7 segons del final.

Laprovittola va retallar la distància des del tir lliure (84-79), però Kalinoski va forçar una acció de tres tirs lliures i, després de sumar-ne dos i tirar el tercer a fallar, l’Unicaja va tenir una última acció per forçar la pròrroga, que va ser avortada per un robatori de Mirotic (84-81). Avui jugaran Reial Madrid-Joventut, que guanya la sèrie 0-1.