SEGRE
El doctor Valentín Huerva, a la dreta, amb la distinció.

El doctor Valentín Huerva, a la dreta, amb la distinció.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El doctor Valentín Huerva Escanilla, especialista d’oftalmologia de la secció de còrnia de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, ha estat guardonat amb el Premi a la Millor Comunicació en Pòster pel treball Treatment of ocular surface squmous neoplasia with interferon alfa 2b en la setena edició del congrés EuCornea, organitzat per la Societat Europea de Metges Especialistes en Còrnia i Superfície Ocular i que va tenir lloc a Copenhaguen (Dinamarca) els dies 9 i 10 de setembre.

En el treball, el doctor Huerva exposa la seua experiència durant deu anys en l’ús de l’interferó alfa 2b (un medicament) i els avantatges davant de la cirurgia en la resolució dels tumors de tipus escatós que afecten la superfície ocular i la còrnia.

D’altra banda, el cardiòleg lleidatà Josep Rodés Cabau, de l’Institut de Cardiologia del Quebec i membre del comitè científic extern de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré, lidera un nou tractament per combatre insuficiències cardíaques que pot evitar trasplantaments. De moment, ja s’han començat a fer assajos clínics a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Consisteix a implantar a través d’un catèter un dispositiu (V-WaVE) que facilita el pas de la sang de l’aurícula esquerra a la dreta quan la pressió és excessiva. “Són pacients als quals no es pot compensar amb pastilles.”

“Aquest augment de pressió va cap als pulmons i crea un edema pulmonar”, va afirmar en declaracions a TV3. Calcula que el dispositiu es podria aplicar de forma generalitzada en dos o tres anys.

tracking