SEGRE

INVESTIGACIÓ HISTÒRIA

Arqueòlegs troben vestigis del segle XVII a Alguaire

El penyal de la Serra del Convent d’Alguaire.

El penyal de la Serra del Convent d’Alguaire.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguaire ha acollit aquest mes de setembre una primera campanya d’excavació arqueològica al jaciment del castell i monestir santjoanista d’Alguaire. Aquests treballs s’emmarquen en el conveni de col·laboració establert entre la Universitat de Barcelona (UB) i l’ajuntament de la població per al desenvolupament d’un projecte d’investigació historicoarqueològica que, al llarg dels pròxims anys, té com a objectiu conèixer i estudiar la rica seqüència històrica del lloc. La campanya ha permès documentar els vestigis constructius del baluard del segle XVII i ha posat en evidència l’existència d’una estructura en forma d’absis que podria correspondre a l’església del monestir.

De la mateixa manera, s’ha realitzat un sondeig arqueològic en una de les torres de la muralla medieval, amb l’objectiu de conèixer-ne l’estructura. El penyal de la Serra del Convent, on s’ubica el jaciment, és d’un gran interès arqueològic no tan sols perquè des de l’emplaçament domina la vila i gaudeix d’una posició de control estratègic sobre la plana del Segrià, sinó també per l’interès dels vestigis d’època medieval i moderna que s’hi localitzen.

Compta amb una extensió total de 4,6 hectàrees i conserva la línia de muralla del recinte fortificat medieval, possiblement islàmic, que a mitjans del segle XII va passar a mans cristianes.

tracking