SEGRE

INICIATIVA UNESCO

“Bones vibracions” per al Geoparc de Tremp

La delegació espera aconseguir el reconeixement, que se sabrà a l’abril || Suposaria una dinamització econòmica de la zona

Els sis membres de la delegació lleidatana, a la seu del congrés, a Torquay (Anglaterra).

Els sis membres de la delegació lleidatana, a la seu del congrés, a Torquay (Anglaterra).

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La sort està tirada per al projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec. La delegació lleidatana va tancar ahir la seua participació en el congrés internacional de la Unesco celebrat a Torquay (Anglaterra). “Tenim bones vibracions, però s’ha d’esperar.

L’hermetisme és total”, va reconèixer a aquest diari Joan Ubach, president de l’Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec i alcalde de la capital del Pallars Jussà. I és que fins al proper mes d’abril no es donarà a conèixer la resolució sobre les divuit candidatures mundials que aspiren a aquest reconeixement, com tampoc si totes aquelles que l’havien de renovar ho han aconseguit. “D’una cosa així, se’n beneficiaria tot el territori. Representaria una dinamització econòmica per a la zona, perquè un reconeixement així et suposa una qualitat i fa que vinguin més persones”, va afirmar Ubach.

Al costat d’ell, han format part de la delegació el president del consell comarcal, Constante Aranda; la regidora de Promoció Econòmica de Tremp, Anna Ritz, i els tècnics Gonzalo Rivas, Guillem Puras i Joan Poch.

El projecte lleidatà (del conjunt d’Espanya, solament se’n presenta un altre de Castella i Lleó) l’impulsa l’ajuntament de Tremp, però engloba un total de 14.000 hectàrees de terreny (reconegudes mundialment per la seua riquesa geològica), amb tots els municipis de la comarca i altres de propers.

tracking