SEGRE

PUBLICACIONS FRUITA

El préssec d’Aitona, de llibre

La localitat presenta el primer volum de la col·lecció ‘Gastrofruiturisme’, dedicat a la varietat groga || Inclou receptes de veïns i un restaurant

Acte de presentació ■ La presentació del primer llibre va comptar amb la presència, entre d’altres, de l’alcaldessa, Rosa Pujol; la periodista de SEGRE Anna Sàez, i el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés.

Acte de presentació ■ La presentació del primer llibre va comptar amb la presència, entre d’altres, de l’alcaldessa, Rosa Pujol; la periodista de SEGRE Anna Sàez, i el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La col·lecció Gastrofruiturisme, un conjunt de publicacions sobre la tradició gastronòmica d’Aitona respecte a les diferents varietats de préssec que es conreen a la localitat, va veure ahir la llum. Va ser a la capella de Sant Gaietà, on es va presentar el primer dels quatre volums previstos, dedicat al préssec groc i a les receptes relacionades amb aquesta fruita. El treball ha comptat amb la participació de veïns i entitats d’Aitona, des de la guarderia del municipi fins a les persones grans del taller de memòria.

De fet, les cinc receptes que s’hi inclouen són obra d’una mestressa de casa, dos joves i un restaurant del municipi. El llibre, editat per SopaGraphics, inclou diferents imatges dels fotògrafs Jordi Rulló i Aida Lesan i compta amb textos de la periodista de SEGRE Anna Sàez. “La col·lecció recupera i explica elements importants de la cultura, el patrimoni, les festes, el turisme, l’agricultura i l’economia d’Aitona”, va assegurar l’alcaldessa de la localitat, Rosa Pujol, en la presentació del primer volum.

A més de comptar amb la col·laboració de veïns, el projecte Gastrofruiturisme està apadrinat per la Fundació Alícia, una institució dedicada a la investigació i la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni gastronòmic. El seu director, Toni Massanés, va ser present ahir a la presentació d’aquest primer volum. L’objectiu és editar tres publicacions més, dedicades a la nectarina, la platerina i el paraguaià.

Durant l’acte celebrat a la capella de Sant Gaietà, els assistents van poder participar en una degustació de diferents productes elaborats a base de fruita dolça d’Aitona.

tracking