SEGRE

TECNOLOGIA ESTADÍSTICA

Vuit de cada deu catalans utilitzen internet cada setmana

Més del 65% dels nens d’entre deu i quinze anys tenen un telèfon mòbil

Un ciutadà navega per internet amb l’ordinador.

Un ciutadà navega per internet amb l’ordinador.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 78,9% dels catalans són usuaris freqüents d’internet, és a dir, que utilitzen la xarxa almenys una vegada per setmana, segons les dades publicades ahir per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). A Catalunya, el 82,8% dels ciutadans reconeixen que han utilitzat internet en els últims tres mesos, la qual cosa representa una caiguda respecte a l’any passat, quan el percentatge era del 83,1%. En l’última dècada, aquesta freqüència d’ús ha augmentat en 30 punts, ja que el 2016 només el 52,7% dels catalans assegurava haver utilitzat internet en els darrers tres mesos.

Una altra funció de la xarxa que també ha guanyat adeptes a Catalunya els últims anys ha estat el comerç electrònic. Segons l’INE, en l’actualitat un 41,4% dels catalans assegura haver comprat per internet en els últims tres mesos, davant del 38,8% del 2015 i molt per sobre del 13,4% de fa deu anys. En el conjunt de l’Estat, els usuaris freqüents d’internet se situen en un 76,5 per cent, i els que es connecten a la xarxa en els últims tres mesos representen el 80,6% de la població. Les compres electròniques es limiten a un 34,9%.

El 80,9% dels habitatges disposen d’ordinador i el 82,9% tenen connexió a internet a Catalunya

D’altra banda, l’enquesta sobre Equipament i Ús de Tecnologia de la Informació i la Comunicació a les llars de l’INE també assenyala que més del 65% dels nens catalans d’entre 10 i 15 anys disposen d’un telèfon mòbil, gairebé quatre punts més que l’any passat. El 2006, la taxa dels menors que tenien mòbil es limitava al 50,8%. Els nens són grans consumidors de continguts digitals i així ho demostra que el 98,7% dels menors de 10 a 15 anys reconeguin haver utilitzat l’ordinador en els darrers tres mesos i el 98,1% haver utilitzat internet.

Aquest augment del consum també es produeix pel nombre més elevat d’habitatges amb accés a la xarxa. En l’actualitat, el 80,9% dels habitatges disposen d’ordinador a Catalunya i el 82,9% tenen una connexió a internet.

tracking