SEGRE

L'aterratge de drons automatitzats a la indústria revolucionarà el sector

Un dron

L'aterratge de drons automatitzats a la indústria revolucionarà el sectorEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tasques complicades en entorns industrials que exigeixen precisió i destresa poden automatitzar-se ja amb drons que graven minuciosament des de l’aire per temps il·limitat gràcies a una nova plataforma amb un sistema robotitzat de canvi de bateries, que aspira a revolucionar els processos industrials.

L’empresa israeliana Airobotics ha desenvolupat una solució altament sofisticada amb drons programables que ha començat a instal·lar-se amb èxit a grans instal·lacions, després de superar-se amb ella dos dels principals desafiaments que frenaven fins ara el treball amb drons a la indústria, on s’exigeix una molt elevada professionalitat, segons els seus responsables.

Un, ampliar il·limitadament el temps de vol dels drons més enllà dels trenta minuts que solen durar actualment les bateries, i també en aquest cas, gràcies a un sistema robotitzat de recanvi de piles esgotades per altres de noves, que permet als drons recarregar-se sols i reprendre ràpidament el vol per continuar treballant.

Un altre, garantir l’equilibri correcte i aterratge de l’artefacte no tripulat en determinades condicions meteorològiques, per exemple amb vent de fins 20 nusos (alguna cosa més de 35 quilòmetres per hora).

El fundador i president de l’empresa, Ran Krauss, ha avançat en declaracions a Efefuturo que la companyia es troba actualment en converses amb les autoritats de regulació aèria d’Austràlia i els EUA per exportar a aquests països els serveis d’aquesta plataforma amb la qual han començat a treballar en Israel Intel i una empresa química amb molt bons resultats, ha afegit.

Fins al moment, Airobotics, una empresa emergent de base tecnològica ha aixecat rondes de finançament per valor de gairebé 30 milions de dòlars (26,7 milions d’euros) i compta ja amb un centenar d’empleats (70 per cent amb perfil tecnològic).

El seu fundador ha recordat que les funcionalitats dels drons aplicats a la indústria són extensibles a tota mena d’àmbits: vigilància aèria, seguretat, control de robatoris, incendis, possibles fugues en instal·lacions singulars, conservació d’infraestructures agrícoles o estudis energètics, entre d’altres.

Els drons en la indústria redueixen cost de mà d’obra en poder prescindir-se d’empleats sotmesos de vegades a tasques perilloses gràcies a aquests artefactes, els resultats professionals dels quals són sovint de més qualitat que els humans, segons el seu fundador.

La plataforma d’Airobotics és "altament complexa", amb una tecnologia probablement "deu vegades més sofisticada" que la d’un dron convencional per a consum general, ha subratllat.

Una estructura similar a la d’un contenidor industrial fa les vegades de plataforma d’aterratge del dron i és peça clau per garantir els seus vols prolongats en incloure un sistema de robots que reemplaça en menys de quatre minuts les bateries gastades per altres de noves i habilita a l’artefacte per reprendre el vol només o en companyia d’altres.

Aquest sistema robotitzat també s’encarrega de substituir sensors, càmeres o altres elements dels quals està dotat l’artefacte volador no tripulat per realitzar els seus treballs.

Cada un dels drons de la plataforma pesa uns 7,5 quilograms i en pot transportar un més de pes, mantenint la seua estabilitat de vol.

Un paracaigudes incorporat a l’artefacte volador, el material del qual és resistent a l’aigua s’activaria en cas de problema o fallos de funcionament i traslladaria fins l’estructura de recanvi de bateries al dron, dotat d’un radi operatiu de 3 quilòmetres.

La plataforma a més de garantir el vol segur dels drons analitza tota la informació recollida i és processada amb alta tecnologia per determinar patrons amb diferents paràmetres que ajudin a optimitzar els processos industrials.

Un dels objectius futurs de la companyia és garantir el vol dels seus drons en condicions meteorològiques extremes per estendre el seu ús a països com el Canadà amb temperatures molt baixes o amb gel i neu.

tracking