SEGRE

Montgai es converteix en un laboratori d'innovació de la màgia

La Fira de Màgia al Carrer viu la seva edició més exitosa i s'han presentat molts trucs nous

Una de les actuacions d'aquest cap de setmana.

Montgai es converteix en un laboratori d'innovació de la màgiaAjuntament de Montgai

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Montgai tanca aquest diumenge al vespre la Fira de la Màgia de Carrer més exitosa, amb rècord tant de visitants com de mags participants. L'alcalde, Jaume Gilabert, ha explicat que "cada cop són més els mags que vénen fins a Montgai a presentar les seves novetats i a provar els nous trucs amb el nombrós públic de manera que Montgai Màgic s'ha convertit en un laboratori d'experimentació de la màgia".

Durant tot el cap de setmana, milers de persones han envaït els carrers i les places d'aquesta petita localitat de la Noguera. Els 12 espais habilitats s'han omplert de gom a gom d’aficionats al món de la màgia i a l’il·lusionisme que han quedat admirats amb la vuitantena d'actuacions que han ofert els més de mig centenar de mags participants.

Gilabert també ha recordat que la filosofia de Montgai Màgic des dels seus inicis ha estat arribar a col·lectius desfavorits com podrien ser les persones amb especials dificultats a les quals se’ls va dedicar la jornada de divendres, que es troba totalment consolidada i que enguany va rebre 180 persones discapacitades amb els seus monitors d'una desena de centres de la Federació ALLEM.

Avui diumenge han tingut lloc una quarantena d’espectacle. S’ha de destacar l’actuació de clausura 'Ilusions imposibles' a càrrec de Daniel Collado, actual campió del món en mentalisme, sector al qual el certamen s'ha obert en aquesta edició amb molt èxit i que pretén explotar en els propers anys.

D’altra banda, el certamen també ha comptat amb la participació d’una trentena de parades de productes artesanals.

L’alcalde, Jaume Gilabert, ha fet un reconeixement als organitzadors i als patrocinadors del certamen ja que “sense ells seria impossible que una població com Montgai, de 500 habitants, organitzés una fira d’aquestes característiques".

S’ha de recordar que el certamen compta amb la col·laboració voluntària d’una quarantena de veïns de la població i la majoria d’empreses locals actuen de patrocinadores.

La Fira de la Màgia de Montgai està organitzada per l’Ajuntament i l’Associació de Mags i Il·lusionistes de Lleida (AMIL) i compta amb la colaboració de la diputació de Lleida i la Federació ALLEM.

tracking