SEGRE

SOLIDARITAT PROJECTES

Ajuda lleidatana contra la guerra

El jesuïta Àlvar Sánchez explica als alumnes del Claver la seua tasca al Sudan del Sud || Després de construir una escola amb la col·laboració del centre

El jesuïta lleidatà Àlvar Sánchez, ahir durant una de les conferències al col·legi Claver de Raimat.

El jesuïta lleidatà Àlvar Sánchez, ahir durant una de les conferències al col·legi Claver de Raimat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jesuïta lleidatà Àlvar Sánchez va explicar ahir als alumnes del vol·legi Claver de Raimat la seua experiència de col·laboració en un camp de refugiats del Sudan del Sud, un país en guerra. La visita s’emmarca dins del projecte Jambatan, posat en marxa l’any passat per ajudar els refugiats d’aquest país amb diferents iniciatives solidàries. Durant tot el dia, alumnes des de P3 fins a Batxillerat, pares i professors van poder conèixer de prop la realitat que viu el Sudan del Sud i el treball que du a terme el projecte Jambatan al camp de refugiats de Maban, on ajuden més de 100.000 persones.

En les seues conferències, Sánchez va explicar la importància de l’educació per oferir possibilitats a persones que “ho han perdut tot i a pesar d’això tenen l’esperança d’aprendre”. El jesuïta, del qual va sorgir el projecte Jambatan per construir una escola al camp de refugiats, va explicar que un dels passos que volen fer és formar els professors perquè l’educació sigui de qualitat i atansar les noves tecnologies als nens que viuen al camp.

Tanmateix, més enllà de l’educació, l’escola serveix per a molts dels que han hagut de deixar les seues cases a causa de la guerra, com una porta a l’esperança i també per poder disfrutar d’almenys un plat de menjar al dia. “Malgrat la inseguretat, la gana, les poques garanties que hi hagi pau, la gent vol aprendre”, va assenyalar Sánchez.

Durant la conferència que va tancar la jornada, el jesuïta va instar la UE a obrir les portes als refugiats després de la crisi humanitària que viu la Mediterrània. Al Sudan del Sud, un milió de persones han deixat el país.

El jesuïta Àlvar Sánchez va explicar ahir que l’escola serveix també per millorar les condicions de vida dels nens i que estan preparant un projecte per crear un petit centre de dia al camp que pugui atendre els que tinguin necessitats especials. “És més fàcil trobar un soldat que un professor”, va assenyalar ahir.

Més de 55.000 € per a l’escolaEl projecte Jambatan es va iniciar l’any passat i a l’abril va aconseguir omplir 4 vegades la Llotja de Lleida amb un espectacle que va recollir més de 55.000 euros per construir una escola al camp de refugiats de Maban.

tracking