SEGRE

gent

La doctora de Lugo embarassada als 62 anys dóna a llum una nena

Ha estat mare per tercera vegada, vint anys després d’haver passat per la menopausa

Lina Álvarez

La doctora de Lugo embarassada als 62 anys dóna a llum una nenaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lina Álvarez, la doctora de Lugo que es va quedar embarassada amb 62 anys, acaba de ser mare per tercera vegada, després de donar a llum aquest dilluns a l'Hospital Universitario Lucus Augusti (HULA) una nena, un nadó que portarà el mateix nom que ella i la seua àvia.

La facultativa encara es recupera de la cesària programada a què va ser sotmesa ahir, per això, en intentar contactar amb ella, ha estat la persona que l’acompanya la que ha contestat el telèfon per confirmar "que tot ha sortit molt bé", que mare i filla es troben perfectament i que "Lina atendrà la premsa" quan es reposi de la cirurgia a què va ser sotmesa.

La mateixa metgessa va explicar a EFE fa unes setmanes que el part anava a produir-se per cesària programada precisament per "evitar riscos" associats a l’edat, encara que ella es trobava bé físicament, "molt millor que quan no estava embarassada" i amb la il·lusió de qui anava ser mare per tercera vegada vint anys després d’haver passat per la menopausa.

En aquest estat d’ànim influïen, va dir, "les hormones i la felicitat de ser mare, perquè la maternitat és el més gran".

"Ho vaig intentar, perquè sempre cal intentar-ho, i va sortir tot perfecte", va comentar Lina Álvarez, qui considera que aquesta tercera maternitat és "una recompensa" a tot el que ha "passat en la vida", amb el "sou embargat" per litigis judicials i un nen, el seu primer fill -que ara té 27 anys-, que pateix una paràlisi cerebral.

Malgrat no tenir parella, "perquè és molt difícil aconseguir-la en aquestes condicions", als 52 anys, també mitjançant un procés de fecundació, va tenir el seu segon fill, Samuel, que ara en té deu.

També llavors se li "va ocórrer fer una fecundació", va tenir "sort" i es va quedar "embarassada", per la qual cosa deu anys després va decidir "repetir l’experiència" per donar-los als seus fills un altre germà.

La seua filla es diu Lina, com ella i com la seua mare, una dona que es "va morir molt jove a causa d’una negligència mèdica".

"Llavors li vaig prometre que si tenia una nena li posaria el seu nom i això és un miracle d’ella, que està en la cel", explicava.

tracking