SEGRE

Samsung deixarà de fabricar definitivament el Galaxy Note 7

La companyia demana als propietaris que no encenguin l’aparell

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els persistents i perillosos casos de combustió del telèfon Galaxy Note 7 de Samsung Electronics van obligar aquest dimarts la companyia a demanar, per seguretat, que no siguin encesos i anunciar que deixarà de fabricar-lo, amb la qual cosa les pèrdues en vendes podrien assolir els 15.300 milions d’euros.

"Samsung ha finalitzat la seua producció del Galaxy Note 7. S’entén que de manera definitiva", ha explicat avui a Efe un portaveu del productor més important mundial de "smartphones".

La decisió va arribar hores després que anunciés que congelava les vendes d’aquests telèfons i demanés de no utilitzar-los arran de conèixer-se en l’última setmana diversos casos en els quals els terminals que l’empresa havia entregat com a reemplaçament dels primers aparells defectuosos també s’havien incendiat.

Aquest anunci per si mateix ja va causar que l’empresa s’enfonsés avui a la Borsa de Seül, on la seua accions van caure un 8,04 per cent -la seua caiguda més gran|important en vuit anys- davant dels temors que aquest episodi danyi severament la seua salut financera.

La gravetat del cas fa complicat calcular el veritable abast i el pes que acabarà tenint aquest problema en la imatge de marca i en els balanços de l’empresa.

Per aquesta cancel·lació definitiva de la producció del Galaxy Note 7 es calcula que Samsung podria deixar de vendre entorn d’uns 20 milions de telèfons previstos inicialment, el que li suposaria deixar d’ingressar fins 15.300 milions de euros/17.000 milions de dòlars.

Cal veure a més com afectarà la resta dels seus productes la mala fama que ja està indissolublement lligada al model Galaxy Note 7.

L’última sèrie de casos reportats sobre telèfons que -malgrat ser unitats de reemplaçament que la companyia considerava lliures de tota avaria- es van incendiar ha aprofundit el mal tràngol que travessa Samsung.

"Aquells consumidors que tinguin o bé un Galaxy Note 7 original o bé un dispositiu de reemplaçament els haurien d’apagar i deixar d’utilitzar els terminals"

La crisi del Galaxy Note 7 va començar a penes uns dies després que Samsung comencés a vendre el 19 d’agost aquest "phablet" o "taulèfon" cridat a ser un dels seus nous productes de bandera i a fer front al nou iPhone 7.

La companyia va començar a rebre des de diferents punts del globus un volum creixent de reports de mòbils que s’incendiaven durant el procés de càrrega fins que el 2 de setembre, quan el nombre de casos ja superava la trentena, van decidir anunciar una retirada sense precedents del producte.

Alhora va apostar per oferir als consumidors afectats el reemplaçament d’aquestes unitats (en total, uns 2,5 milions que havien estat venudes a tot el món) per nous telèfons del mateix model que, assegurava, no patirien aquests problemes amb els seus bateries d’ió-liti.

Però, amb aquest procés de retrucada i recanvi encara arrencant, la companyia amb seu a Suwon (al sud de Seül) de nou va començar a rebre la setmana passada notificacions, més preocupants si cap, sobre els nous Galaxy Note 7 de distribuïts per substituir les unitats defectuoses.

Un Galaxy Note 7.

Samsung deixarà de fabricar definitivament el Galaxy Note 7 pels incendisEFE

tracking