SEGRE

RELIGIÓ INFRAESTRUCTURES

Tàrrega estrena la mesquita més gran

Ubicada en una nau del polígon Riambau, amb 1.200 metres quadrats, pot arribar a allotjar 520 fidels || La inauguració tindrà lloc demà i compta amb un imam permanent

Alguns dels representants a la nova mesquita, ubicada en una nau de 1.200 metres quadrats.

Alguns dels representants a la nova mesquita, ubicada en una nau de 1.200 metres quadrats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunitat islàmica de Tàrrega inaugurarà demà la nova mesquita, que disposa d’una superfície d’uns 1.200 metres quadrats, la més gran que hi ha a les comarques de Lleida. Batejada com a Mesquita Rahma, es troba al polígon industrial Riambau de la capital de l’Urgell i té capacitat per acollir 520 fidels.

La comunitat islàmica de Tàrrega es va crear el 1997 i durant molts anys va llogar un local d’uns 250 metres quadrats del carrer Enric de Càrcer, però va quedar petit. Fa quatre anys, els va sortir l’oportunitat de comprar una nau al polígon. Des d’aleshores, han combinat el rés amb les obres d’habilitació del centre religiós.

L’edifici consta d’una gran sala diàfana que a la part frontal està decorada amb estucs i un arc de ferradura. A la part oposada, té una sala d’uns 200 metres quadrats reservat per a les activitats familiars, així com una sala habilitada amb taules i cadires en la qual durant els caps de setmana s’ofereixen classes als més petits.

La comunitat compta amb un imam permanent, Usama, que és l’encarregat de dirigir els resos.

D’altra banda, la inauguració tindrà lloc demà a les 18.00 hores i està prevista també l’assistència de l’alcaldessa, Rosa Maria Perelló, i el tècnic de la direcció general d’Afers Religiosos de la Generalitat, Agustí Iglesias.

“És un projecte obert a tot el món” Rachid, un dels responsables del temple, va explicar que és freqüentat per musulmans de la ciutat i de la resta de la comarca. També va remarcar que “la mesquita és un projecte de portes obertes que busca el coneixement mutu de les diferents cultures i religions, de manera que tothom hi és ben rebut”. Rachid va explicar que divendres al migdia, hora de la principal oració dels musulmans, arriba a congregar unes 400 persones. A l’Urgell, també hi ha mesquites a Agramunt i Bellpuig. La de Cervera, que va ser inaugurada l’abril del 2015, té un aforament de gairebé 400 persones.

tracking