SEGRE

TECNOLÒGIA

Samsung calcula pèrdues milionàries pel Note 7 però no aclareix el problema

L’avaria amenaça de fer malbé a llarg termini la seua imatge de marca

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Samsung va estimar aquest divendres pèrdues operatives d’uns 2.800 milions d’euros en els propers sis mesos pel fiasco del Galaxy Note 7, encara que va continuar guardant silenci sobre la naturalesa de les avaries, un fet que amenaça de fer malbé a llarg termini la seua imatge de marca.

La companyia ha calculat un impacte negatiu d’entorn de 3,5 bilions de wones (uns 2.800 milions d’euros) en el seu benefici operatiu dels pròxims dos trimestres per la retirada d’aquest model de telèfon a causa dels continus i perillosos casos de combustió espontània dels terminals.

Samsung Electronics creu que el cost serà d’uns 2,5 bilions de wones (2.000 milions d’euros) per al quart trimestre (octubre-desembre) i d’entorn d’1 bilió de wones (800 milions d’euros) per al que va de gener a març de 2017.

Dimecres, un dia després d’anunciar que cancel·lava la producció del Note 7, el gegant sud-coreà ja va anunciar una dràstica revisió a la baixa de la seua previsió de benefici operatiu per al trimestre juliol-setembre (els resultats del qual es presentaran a final de mes), ja que va començar a vendre el controvertit telèfon a l’agost.

La xifra va quedar a 5,2 bilions de wones (4.160 milions d’euros), un 33,3 per cent menys respecte a la dada preliminar que havia presentat a penes dies abans, el 7 d’octubre, quan la revisió i substitució dels primers telèfons afectats semblava anar per bon camí.

El fabricant mundial més important de smartphones ha mostrat excel·lents reflexos a l’hora d’anticipar la cicatrius que el desastre del Note 7 deixarà en els seus balanços.

S’hi suma la robustesa dels seus comptes, tal com han destacat aquesta setmana diverses agències de qualificació després d’assegurar que no modifiquessin de moment la seua valoració creditícia.

Fitch o Standard & Poor's han lloat la seua abundant liquiditat, el diversificat de la seua cartera de productes o els bons rendiments operatius de les seues altres branques de negoci, com pantalles o semiconductors.

No obstant això, sí han subratllat la necessitat que l’empresa tracti de detallar com més aviat millor i de manera transparenti la naturalesa dels fallos que van portar a més de quaranta unitats del seu Galaxy Note 7 a incendiar-se sobtadament, sobretot pels efectes que pugui tenir per a la seua imatge a llarg termini.

Si els consumidors comencen a témer per l’honestedat de la companyia sud-coreana de les tres estrelles i a dubtar del seu hardware apostaran per comprar els productes d’Apple, la seua competidora directa, o altres rivals que vénen retallant terreny com la xinesa Huawei.

El sector de la telefonia mòbil, marcat per ràpids i incessants salts tecnològics, ha demostrat àmpliament amb casos com el de Nokia o Blackberry com de ràpid que pot passar a l’oblit una empresa líder.

En aquest sentit Samsung, que avui torna a guardar silenci sobre això, es troba ara, adverteixen els analistes, en un moment crucial per definir el seu futur.

L’empresa afrontarà igualment el proper 27 d’octubre una complicada junta d’accionistes, i no només perquè aquests esperin un missatge tranquil·litzador per als consumidors.

Un home prova un Galaxy Note 7 sota l'aigua.

Samsung calcula pèrdues milionàries pel Note 7 però no aclareix el problemaEFE

tracking