SEGRE

TRIBUNALS

Se suspèn el judici per la demanda de Canal+ contra Rojadirecta

Acusada de facilitar enllaços a continguts audiovisuals de pagament que s’obtenien de manera pirata

Se suspèn el judici per la demanda de Canal+ contra Rojadirecta

Se suspèn el judici per la demanda de Canal+ contra Rojadirecta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici per la demanda que va interposar DTS (Canal+) contra Rojadirecta que s’anava a celebrar dilluns vinent en un jutjat corunyès ha estat suspès, va informar Efe el departament de comunicació del Tribunal Superior de Justícia de Galícia.

La vista va ser fixada en audiència prèvia pel Jutjat del Mercantil Número 1 d’A Coruña el passat 23 de maig, va quedar establerta per al dilluns 17 d’octubre a les 10:00 hores i fins i tot es va reservar també el dimarts 18 per si aquesta s’allargava.

L’administrador únic de Rojadirecta, Igor Seoane, havia estat citat per prestar declaració per a un interrogatori de part, no com a testimoni (aquests estan sotmesos a jurament de veritat), que era el que inicialment pretenia l’actora.

L’advocat de Rojadirecta havia anunciat llavors la seua intenció de demanar al Jutjat corunyès que s’arbitressin mesures perquè la imatge del seu client no fos captada pels mitjans de comunicació.

DTS Distribuïdora de Televisió Digital (Canal+) va demandar al web Rojadirecta, que oferia enllaços per veure esdeveniments esportius, per infracció de drets de propietat intel·lectual, i el passat 26 de novembre de 2015 el Jutjat del Mercantil número 1 d’A Coruña va decretar el tancament cautelar de la pàgina d’internet en tots els seus dominis, una mesura que va ser acatada dies després.

D’altra banda, Rojadirecta està pendent també del fallo del Jutjat del Mercantil número 2 d’A Coruña, on Mediapro i GolT van sol·licitar l’aturada del web per haver infringit, presumptament, la llei de propietat intel·lectual i incorregut en competència deslleial.

La titular d’aquest jutjat va deixar el cas vist per a sentència el passat 5 d’octubre després de quatre hores de judici.

Els demandants no han sol·licitat indemnització econòmica a Rojadirecta en el cas que quedi provat que hagi incomplert la llei, però sí la seua aturada referent a la publicació d’enllaços a continguts sobre els quals Mediapro té drets.

La jutgessa haurà de dirimir si Rojadirecta ha comès cap delicte en facilitar aquests enllaços a continguts audiovisuals de pagament que s’obtenien de manera pirata i determinar també si els aportaven usuaris (com argumentava la defensa) o l’administrador del web i si aquesta, a més, era darrere de les pàgines d’internet que contenien les imatges.

tracking