SEGRE

NACIONS UNIDES

L’ONU celebra l’acord per reduir gasos i lluitar contra el canvi climàtic

Els HFC, utilitzats en sistemes de refrigeració, escumes i aerosols, tenen un fort impacte sobre l’escalfament del planeta

L’ONU celebra l’acord per reduir gasos i lluitar contra el canvi climàtic

L’ONU celebra l’acord per reduir gasos i lluitar contra el canvi climàtic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de l’ONU, Ban Ki-moon, ha celebrat avui l’acord global per eliminar gradualment els hidrofluorocarbonos (HFC) i va destacar la seua importància en el marc de la lluita contra el canvi climàtic.

"Ja que els HFC són també els gasos amb efecte d’hivernacle en més ràpid creixement, frenar el seu ús ajudarà a limitar l’escalfament del planeta a curt termini", va dir Ban a través d’un comunicat.

El cap de Nacions Unides va destacar que l’acord assolit avui a Kigali oferirà "beneficis considerables en les pròximes dècades" i va recordar que pot evitar un augment de mig grau en la temperatura de la Terra durant aquest segle.

Els HFC, utilitzats en sistemes de refrigeració, escumes i aerosols, tenen un fort impacte sobre l’escalfament del planeta.

La mesura, una esmena del Pacte de Montreal de 1987 que inclou a les dos grans economies del món, la Xina i els Estats Units, arriba després d’una setmana de converses i una intensa nit de negociació a la capital de Ruanda.

Segons l’acord, batejat com a "Esmena de Kigali", els països desenvolupats començaran a disminuir gradualment el seu ús el 2019, mentre que els que estan en via de desenvolupament congelaran els seus nivells de consum entre 2024 i 2028.

L’acord contempla excepcions per als països amb altes temperatures ambientals, perquè el seu ritme d’eliminació sigui més lent, encara que s’espera que a finals de la pròxima dècada dels 40 tots els signants del Protocol de Montreal no en consumeixin més del 20 % dels seus actuals nivells.

tracking