SEGRE

INVESTIGACIÓ INICIATIVES

Mamapop recull els seus fruits

Els 33.700 euros recaptats amb el concert financen un estudi pioner de l’IRB || Relaciona una quantitat de glòbuls blancs més gran amb més probabilitats de respondre a la quimioteràpia

Un moment de la presentació de la nova edició del Mamapop i dels resultats de la investigació finançada per la iniciativa.

Un moment de la presentació de la nova edició del Mamapop i dels resultats de la investigació finançada per la iniciativa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les dones amb càncer de mama que tenen al tumor almenys un 30% més de glòbuls blancs que de cèl·lules malignes tenen més probabilitats de curar-se. Aquesta és la principal conclusió d’una investigació pionera de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Lleida que ha pogut portar-se a terme gràcies a una iniciativa solidària. Concretament, la del Mamapop, el concert espectacle que va nàixer l’any 2014 amb l’objectiu de recaptar fons per estudiar l’HER2, un dels tipus de càncer de mama més agressius. “N’estem molt orgullosos, perquè comencem a materialitzar l’esforç”, va assegurar ahir Manel Simon, fundador de l’Associació Mamapop, en la presentació dels resultats de la investigació.

En les dos primeres edicions (la tercera tindrà lloc el proper 26 de novembre), va aconseguir recaptar 33.700 euros, una quantitat que s’ha dedicat íntegrament a aquest estudi lleidatà pioner (fins ara no s’havia relacionat el sistema immune amb aquest tumor). “Hem descobert que les pacients amb una presència més gran de glòbuls blancs tenen més probabilitats de respondre completament a la quimioteràpia, és a dir, que el tumor desaparegui totalment, i això significa un 99 per cent de curació”, va explicar Ariadna Gasol, investigadora del projecte.

En l’estudi han participat noranta dones, a les quals s’ha pres mostres de teixit just després del primer cicle de quimioteràpia i després de la cirurgia. Totes les mostres s’han emmagatzemat en un banc, en una altra iniciativa pionera de l’IRBLleida. “Ara cal trobar la manera de poder augmentar la quantitat de glòbuls blancs en aquelles pacients que en tenen menys”, va apuntar Gasol. Així, els glòbuls blancs passen a ser un marcador en el tractament del càncer de mama, tenint en compte que l’objectiu és dissenyar actuacions a mida per tenir una resposta completa a la quimioteràpia.

Nova edició el 26 de novembre amb 36 músics sobre l’escenariL’èxit de les dos primeres edicions del Mamapop ha consolidat aquesta iniciativa solidària, que el proper 26 de novembre tornarà a pujar a l’escenari de l’Auditori. En aquesta ocasió ho farà amb la temàtica del pop-rock de la dècada dels 80. Fins a trenta-sis músics (Alícia Torrelles, Toni Gilabert, l’orquestra pop-rock Mamapop, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell i el Conservatori L’Intèrpret) interpretaran versions de Loquillo, Los Rebeldes, Luz Casal, Mecano, Los Secretos, Alaska, La Guardia, Duncan Dhu o Nacha Pop, entre d’altres. Serà en dos sessions (una a les 19.00 h i una altra a les 22.00 h) i les entrades costaran 20 euros. “L’objectiu és muntar un espectacle d’excel·lència que faci disfrutar i emocioni el públic”, va assegurar ahir Manel Simon, fundador de l’Associació Mamapop, durant la presentació de la tercera edició, en la qual es va poder escoltar un avenç del que serà el concert. Antoni Tolmos estarà al capdavant de la direcció musical i Víctor Rodrigo i Nomís Lenam s’encarregaran de la direcció coreogràfica i artística.L’èxit de les dos primeres edicions del Mamapop ha consolidat aquesta iniciativa solidària, que el proper 26 de novembre tornarà a pujar a l’escenari de l’Auditori. En aquesta ocasió ho farà amb la temàtica del pop-rock de la dècada dels 80. Fins a trenta-sis músics (Alícia Torrelles, Toni Gilabert, l’orquestra pop-rock Mamapop, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell i el Conservatori L’Intèrpret) interpretaran versions de Loquillo, Los Rebeldes, Luz Casal, Mecano, Los Secretos, Alaska, La Guardia, Duncan Dhu o Nacha Pop, entre d’altres. Serà en dos sessions (una a les 19.00 h i una altra a les 22.00 h) i les entrades costaran 20 euros. “L’objectiu és muntar un espectacle d’excel·lència que faci disfrutar i emocioni el públic”, va assegurar ahir Manel Simon, fundador de l’Associació Mamapop, durant la presentació de la tercera edició, en la qual es va poder escoltar un avenç del que serà el concert. Antoni Tolmos estarà al capdavant de la direcció musical i Víctor Rodrigo i Nomís Lenam s’encarregaran de la direcció coreogràfica i artística.

Un moment de la presentació de la nova edició del Mamapop i dels resultats de la investigació finançada per la iniciativa.

Un moment de la presentació de la nova edició del Mamapop i dels resultats de la investigació finançada per la iniciativa.

tracking