SEGRE

RELIGIÓ COMUNITAT

Massiva inauguració de la nova mesquita de Tàrrega

La nau, de 1.200 m

Representants d’institucions i entitats van participar en la inauguració ahir del centre de culte.

Representants d’institucions i entitats van participar en la inauguració ahir del centre de culte.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunitat islàmica de Tàrrega va inaugurar ahir la nova mesquita, que amb 1.200 metres quadrats i una capacitat de 520 fidels és la més gran de Lleida, com ja va avançar SEGRE. La mesquita Rahma, que és com se l’ha batejat, és un centre cultural i de rés que s’ubica en una nau del polígon industrial Riambau. Membres de la comunitat asseguraven ahir que era un dia gran per als musulmans que resideixen a Tàrrega, al poder comptar amb un punt de trobada que han estat adequant des de fa quatre anys.

L’acte va comptar amb la presència de mig centenar de persones, entre representants institucionals, d’entitats i col·lectius locals. L’alcaldessa, Rosa Maria Perelló, va dir que aquesta mesquita “era necessària per a la pràctica de les seues creences, ja que la comunitat que viu i conviu a Tàrrega és important”. Perelló va recordar que “les ordenances permetien poder instal·lar centres d’aquestes característiques als polígons i realment aquesta mesquita ha sigut un encert, ja que es troba molt a prop de la ciutat i s’hi pot accedir fàcilment a peu”.

Per la seua part, el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, va explicar que “el Govern està compromès amb la llibertat religiosa”, i va destacar que el nou centre de culte és important perquè “demostra que estem construint un país en el qual és possible que tothom visqui d’acord amb les seues creences i amb respecte a les creences de la resta dels ciutadans”.

L’imam, Oussama Bouassab, va oferir un breu discurs en el qual també es va referir a Jesucrist.

Un dels responsables va explicar ahir que el projecte “busca el coneixement de les diferents cultures, per la qual cosa tothom hi serà ben rebut”.

Un espai obert a tothomLa comunitat islàmica de Tàrrega va nàixer el 1997 i durant molts anys va llogar un local al carrer Enric de Càrcer, que ha anat quedant petit. Fa quatre anys es va començar a habilitar una nau al polígon, que compta amb un espai reservat per a activitats familiars, així com una sala habilitada amb taules i cadires en la qual durant els caps de setmana s’ofereixen classes als més petits.

tracking