SEGRE

TECNOLÒGIA

Samsung ofereix el recanvi del Note 7 als aeroports després de la prohibició per volar

La companyia continua investigant el motiu dels incendis de les bateries d’aquest nou model de telèfon

Samsung ofereix el recanvi del Note 7 als aeroports després de la prohibició per volar

Samsung ofereix el recanvi del Note 7 als aeroports després de la prohibició per volar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Samsung Electronics va anunciar aquest dilluns que ofereix telèfons de reemplaçament als usuaris del Galaxy Note 7 amb vols internacionals des de Corea del Sud, després de que EUA i altres països prohibissin el dispositiu als avions.

"Hem obert un taulell a l’Aeroport Internacional d’Incheon perquè els usuaris puguin canviar el seu Galaxy Note 7 per un terminal d’un altre model", va indicar a Efe un portaveu de l’empresa amb seu a Seül, sense especificar si aquesta mesura s’ampliarà a aeroports en altres països.

Samsung va optar per aquesta mesura després de conèixer-se que les autoritats de transport d’EUA., el Canadà, Israel i el Japó, a més d’aerolínies d’altres països, han prohibit portar a bord de l’avió -fins i tot apagat- el Galaxy Note 7 després de diversos casos d’ignició i la conseqüent retirada del producte als mercats.

En el cas de Corea del Sud, que juntament amb EUA és el país on s’han venut més Galaxy Note 7 des que arribés a les botigues a l’agost, el Ministeri de Transport de moment no ha imposat cap restricció al model en vols nacionals o internacionals.

Mentrestant, Samsung Electronics, que al principi va atribuir els incendis a bateries defectuoses, ha iniciat una investigació a gran escala per conèixer les causes del problema després que alguns models revisats també cremessin.

L’empresa ha posat a treballar en el cas "nombrosos" enginyers que "examinen minuciosament els processos d’enginyeria, fabricació i control de qualitat del producte" per tractar de trobar la causa dels incendis als terminals, segons el portaveu.

"Estudiem qualsevol possibilitat i estem treballant contrarellotge per arribar al fons del problema", va indicar el representant de la multinacional sud-coreana, que també coopera amb l’empresa suïssa SGS especialitzada en inspeccions i control de qualitat de productes.

En paral·lel, el Govern de Corea del Sud ha posat en marxa una altra investigació amb la col·laboració de Samsung.

Després d’incendiar-se diversos Note 7 l’empresa va ordenar al setembre la revisió d’uns 2,5 milions de telèfons, però finalment va retirar el producte del mercat aquest mes en persistir el problema.

Samsung estima pèrdues operatives d’uns 6,1 bilions de wones (uns 4.892 milions de euros/5.384 milions de dòlars) entre juliol d’aquest any i març del pròxim pel fiasco del Galaxy Note 7.

A més, ha calculat un impacte negatiu del voltant a 3,5 bilions de wones (2.800 milions de euros/3.100 milions de dòlars) en el seu benefici operatiu dels pròxims dos trimestres.

tracking