SEGRE

salut

La mortalitat per càncer de mama disminueix un 2,6% cada any

Proposen una sèrie d'actuacions per a la prevenció d'aquesta malalatia

Una caminada a Lleida contra el càncer de mama.

La mortalitat per càncer de mama disminueix un 2,6% cada anySegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El càncer de mama és el càncer més freqüent en les dones i el risc de patir-ne augmenta amb l'edat: la majoria de casos se solen donar per sobre dels 50 anys. Des d'inicis del 2016, a Catalunya, s'han diagnosticat un total de 4.687 nous casos de dones amb càncer de mama. És el tumor més diagnosticat en aquest sexe, i representa el 28% de tots els tumors malignes. Des de 1994, la incidència d'aquest tumor es manté estable després d'uns anys d'augment sostingut.

La taxa de mortalitat de càncer de mama a Catalunya és de 12,1 defuncions per cada 100.000 dones. Durant el 2016 s'han registrat un total de 982 defuncions. S'ha de remarcar, però, que la mortalitat per aquest tumor disminueix des de 1994 a un ritme del 2,6% cada any. Aquesta evolució favorable és fruit de les millores terapèutiques i dels programes de detecció precoç implementats al nostre país. La taxa de mortalitat a Catalunya és més baixa que a la resta de països europeus.

El Pla director d'oncologia del Departament de Salut ha desenvolupat diverses accions per tal de millorar la situació del càncer de mama a Catalunya entre les quals destaquen el Programa de cribratge de càncer de mama, el circuit de diagnòstic ràpid del càncer quan hi ha sospita de patir la malaltia, o les unitats de consell genètic que atenen les dones i famílies amb un risc elevat de patir aquest tumor.

La prevenció, un element clau

El Codi europeu contra el càncer proposa una sèrie d'actuacions per a la prevenció del càncer entre les quals destaquen:

  • Practicar la lactància materna.
  • Reduir el consum d'alcohol i evitar el consum de qualsevol tipus de tabac.
  • Practicar activitat física regularment.
  • Mantenir-se en un pes saludable.
  • Seguir una dieta equilibrada.
tracking