SEGRE

TECNOLoGIA

Nintendo puja un 3,3% en Borsa després d'anunciar un vídeo de la seua nova consola

Els primers detalls de la NX, aquest dijous a la tarda

Nintendo puja un 3,3% en Borsa després d’anunciar un vídeo de la seua nova consola

Nintendo puja un 3,3% en Borsa després d’anunciar un vídeo de la seua nova consola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les accions de Nintendo han pujat avui més d’un 3 per cent a la Borsa de Tòquio després d’anunciar que publicarà un vídeo sobre la seua nova consola, el nom provisional de la qual és "NX", a última hora del dia en la seua pàgina web.

La companyia amb seu a Kyoto (oest), que tot just ha revelat fins ara detalls sobre el seu nou dispositiu el llançament mundial del qual està previst per al març de 2017, ha anunciat avui a la xarxa social Twitter la publicació d’un vídeo promocional sobre la consola d’uns tres minuts aquesta tarda.

La notícia va encoratjar els inversors del parquet toquiota, on el preu dels títols de la històrica companyia de videojocs va pujar un 3,33 per cent al tancament de la sessió fins els 26.950 iens (235 euros/259 dòlars), encara que van arribar a escalar fins un 4,5 per cent.

Nintendo ha centrat en els últims mesos els seus recursos en la nova NX, amb la qual buscaria compensar la falta de consolidació al mercat de la seua consola domèstica Wii U, de la qual amb prou feines ha venut 13 milions d’unitats des del seu llançament el 2012.

La Wii U mai no ha arribat a equiparar-se a la seua predecessora, la Wii, un dels èxits comercials més importants en la història de la companyia i dels videojocs, llançada fa ja deu anys, i de la que va vendre uns 101 milions d’unitats.

A més de la seua nova plataforma, a Nintendo se li ha donat suport al sector dels jocs per a "smartphones", fins el que, després de mostrar-se reticent, traslladarà a un del seu personatges més icònics, Mario, que farà el salt als telèfons intel·ligents en "Super Mario Run", fruit de la seua associació amb la desenvolupadora DeNA.

tracking