SEGRE

TECNOLOGÍA

Un atac cibernètic contra servidors als EUA alenteix internet a tot el món

Van utilitzar aparells domèstics connectats a la xarxa per dur a terme l’atac

Un atac cibernètic contra servidors als EUA alenteix internet a tot el món

Un atac cibernètic contra servidors als EUA alenteix internet a tot el món

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern d’Estats Units iinvestiga com una "activitat maliciosa" diversos atacs de denegació de servei (DDoS) registrats contra els servidors utilitzats de grans empreses nord-americanes d’internet com a Twitter, Spotify, Github o el diari "The New York Times".

El primer incident va ocórrer a primera hora del matí a la costa aquest dels EUA i va durar unes dos hores, en les quals les empreses de gestió de servidors com Dyn i "Amazon Web Services" van intentar contenir els problemes de connexió amb les seues direccions de DNS.

Almenys tres onades d’atacs de denegació de servei van posar els servidors de Dyn i Amazon Web Services davant de la necessitat de buscar maneres de mitigar la sobrecàrrega i evitar que centenars de llocs web de tot el món deixessin de ser accessible.

A última hora de la tarda DyN va informar que els seus serveis s’havien normalitzat i va atribuir els atacs a la saturació de les respostes de servidors amb una onada de demandes d’accés falses, una estratègia que solen utilitzar els pirates informàtics.

El portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest, va confirmar que el Departament de Seguretat Nacional (DHS) està "monitorant la situació" i investigarà en profunditat aquests atacs, que va qualificar de "maliciosos", però sense citar la seua procedència.

El DHS, va recordar Earnest, "és l’agència governamental encarregada de controlar la nostra seguretat en el ciberespai i la coordinació amb el sector públic i privat per protegir els interessos dels Estats Units en el ciberespai".

Les empreses d’internet afectades van anunciar que també estan investigant pel seu costat les interrupcions de servei que han patit, vinculades segons DyN a atacs DDoS, en els quals els pirates informàtics intenten saturar els servidors amb massives demandes d’accés falses generades automàticament.

Segons DyN, una empresa de maneig del funcionament d’internet basada en el núvol, que gestiona aquests serveis, els seus enginyers van ser tot el dia treballant en aquest assumpte per mitigar els efectes dels atacs, que van aconseguir controlar cap a les 22 GMT.

Segons la consultora de seguretat a internet Flashpoint, els atacs semblen haver estat originats amb "bots", software dissenyat per realitzar peticions de connexió falses, que s’aprofita de la infraestructura del "internet de la coses" per fer que aparells amb connexió a internet es comportin com persones que intenten accedir a certes adreces d’Internet.

Twitter va confirmar que el seu servei es va mantenir inaccessible en algunes parts del món durant dos hores "per fallos en la resposta de servidors DNS", similar als problemes que van detectar Zendesk, una empresa de software de relació amb clients, o Github, el més popular reposador de codi i col·laboració en programació.

Després d’informar del restabliment dels seus serveis unes dos hores després de la primera alerta, DyN a les 13.20 GMT i 21.30 GMT, va donar compte d’almenys uns altres dos atacs cibernètics d’aquestes mateixes característiques, sense identificar el seu origen.

La companyia Amazon, que a més del seu popular portal de comerç electrònic proporciona a través del seu servidor AWS serveis d’internet a altres companyies com la cadena de televisió "on line" Netflix, ha informat d’interrupcions esporàdiques.

En un missatge a Twitter, Wikileaks va demanar als seus seguidors "de deixar de continuar enfonsant internet als EUA".

"Heu demostrat la vostra postura", va dir Wikileaks tractant el tema com si es tractés d’una suposada resposta d’activistes d’internet a la decisió de l’Ambaixada de l’Equador de deixar sense connexió d’internet al fundador de l’organització, Julian Assange, que va buscar asil en aquesta legació diplomàtic des de 2012.

tracking