SEGRE

INTERNET ATAC

Els autors del ciberatac van utilitzar gravadores digitals

Ningú ha reivindicat encara l’atac massiu d’internet || En escac la vulnerabilitat dels sistemes informàtics dels Estats Units

Spotify va ser una de les empreses afectades.

Spotify va ser una de les empreses afectades.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El massiu atac cibernètic de divendres que va afectar algunes de les principals pàgines d’internet com Twitter o Spotify va ser provocat amb aparells poc sofisticats com càmeres i enregistradores digitals, segons la investigació preliminar.

Aquests atacs es van produir de manera intermitent i van començar a la costa est dels Estats Units, abans de propagar-se a altres part del país i a Europa. El ciberatac va tornar a elevar les alarmes sobre la vulnerabilitat dels sistemes informàtics als Estats Units.

El portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest, va assegurar que el govern, a través del departament de Seguretat Nacional, n’investiga les causes i els possibles responsables, i va recordar la importància de reforçar la seguretat informàtica. “En aquest moment no tenim informació sobre qui hi pot haver al darrere”, va dir Earnest. Per la seua part, els experts van alertar sobre la sorprenent escala de l’atac, ja que va apuntar als commutadors centrals que gestionen el trànsit d’internet, una cosa sense precedents. “Mai havíem vist una cosa com aquesta, dissenyada per impactar a tants llocs web alhora”, va afirmar David Jones, director d’enginyeria de vendes de l’empresa Dynatrace.

Ara per ara, ningú ha reclamat l’autoria de l’atac, la qual cosa augmenta la incertesa sobre els motius.

tracking