SEGRE

GASTRONOMIA VINS

La Festa del Vi de Lleida tanca després de rebre 5.000 visitants

Més de 5.000 visitants passen per la vuitena Festa del Vi de Lleida a la plaça de la Llotja || Augmenten les consumicions fins un 10% i s’ampliarà el nombre d’estands en la pròxima edició

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més de 5.000 persones van gaudir aquest cap de setmana de la vuitena edició de la Festa del Vi de Lleida. Segons va explicar ahir el tinent d’alcalde de la Paeria i regidor de Promoció, Rafael Peris, “hi ha hagut més o menys el mateix nombre d’assistents, però han consumit més que en edicions anteriors”, entre un 8 i un 10% més, segons els restauradors presents a la festa. Les temperatures de gairebé 25 graus al sol van convertir en imprescindible buscar l’ombra o bé una gorra de promoció. Tothom sotjava una taula lliure a la zona de degustacions habilitada amb para-sols al centre de la plaça de la Llotja. Hi havia cues per comprar la copa de vi amb què degustar els vins dels tretze cellers de la DO Costers del Segre i cues també en cada un dels quinze estands de restauració presents amb ofertes gastronòmiques i showcooking.

Els assistents, procedents de tot Catalunya, Aragó i la Rioja, van destacar la bona organització i disposició d’estands a la plaça de la Llotja, així com l’excel·lència dels productes oferts. “És una oportunitat única per descobrir restaurants de la ciutat, que altrament potser ni t’assabentaries que existeixen”, va explicar l’Anna, de Montgai, que hi havia anat a fer un aperitiu amb la seua amiga Maria, de Guimerà, que va afegir que “m’agrada l’ambient que hi ha i la possibilitat de degustar diferents vins de la nostra terra”. Grups d’amics i famílies amb nens o parelles conformaven l’ambient cosmopolita de la Festa del Vi.

Entre els restauradors hi va haver la satisfacció d’esgotar existències, malgrat que dissabte la pluja posés a prova la fidelitat del públic. Ramon Tudela, propietari del restaurant Bonum de Lleida, amb showcooking al seu estand, va explicar que “és una oportunitat única per establir llaços amb els nostres clients i també entre els restauradors”. L’èxit del certamen portarà a ampliar el nombre d’estands en la pròxima edició, segons va explicar Peris, que va especificar que “l’ajuntament de Lleida hi destinarà més inversió”, encara que no es va aventurar a dir si hi haurà més d’una edició per any, tal com demanaven alguns visitants consultats per aquest diari. La Festa del Vi va finalitzar amb un dinar de maridatge amb vins de Costers del Segre a la Llotja amb 120 comensals, sota el títol 7 vins, 7 paisatges.

Les bodegues van servir degustacions dels seus vins.

Les bodegues van servir degustacions dels seus vins.

tracking