SEGRE
Busquem el diacrític més complicat

Busquem el diacrític més complicat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha reduït finalment a quinze els accents diacrítics de monosíl·labs que es mantenen a la nova Ortografia de la llengua catalana, la nova versió de la qual va ser ratificada “per consens” al ple de la institució celebrat dilluns passat amb una sola abstenció. La presidenta de la Secció Filològica de l’IEC, M. Teresa Cabré, va donar a conèixer ahir la decisió afirmant que “l’ortografia d’una llengua és simbòlica i icònica”, però assegurava que “no fa més o menys rica una llengua” el seu nombre de diacrítics, una reducció que havia suscitat debat des que es va presentar el passat 30 de setembre, com ja va publicar SEGRE.

A SEGRE.com busquem el diacrític més complicat amb aquesta enquesta.

Us animeu a participar-hi?

 

Obrim la participació fins el divendres 28 d'octubre a les 12:00

Un cop assolim aquesta data publicarem els resultats de l'enquesta i sabrem quin ha estat el diacrític que menys errors ha tingut i el que més.

Resultat: L'accent diacrític que més dificultat ha portat ha estat el VOS/VÓS. La resposta correcta era VÓS, amb accent, que indica (DIEC: fórmula de tractament emprada en adreçar-se a algú que hom no tracta de tu o de vostè). De 23% respostes el 50% han estat errònies. 

tracking