SEGRE

ENTITATS CERTAMEN

Lleida es queda sense Solidàrium

La fira deixa de celebrar-se després de 10 anys || La Coordinadora d’ONG ja la va abandonar el 2015 arran de dos polèmiques per la ubicació i per una xarrada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida s’ha quedat sense la seua fira d’entitats solidàries, el Solidàrium, que feia deu anys que se celebrava, però que en els últims temps havia estat objecte d’algunes polèmiques. La desaparició del certamen arriba després que l’any passat la Coordinadora d’ONG de Lleida deixés la coorganització perquè, segons van argumentar llavors, la Paeria i la UdL (els altres impulsors de la fira) van decidir canviar la ubicació de la conferència inaugural sense comptar-hi i provant d’institucionalitzar l’acte.

Segons va explicar ahir a aquest diari Joan Gómez, regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, l’estiu passat es va fer una reunió amb la Coordinadora a compte del conveni entre l’ajuntament i la plataforma i, al sorgir el tema del Solidàrium, l’entitat els va dir que havien de dur a terme una reflexió interna sobre el format i la fira. Fonts de la Coordinadora van confirmar aquest extrem, però van dir que “la decisió que es deixi de fer el certamen no té res a veure amb nosaltres, perquè ja no n’érem organitzadors”. A més, van explicar que just després de la passada edició, en la qual ja no van ser presents, van demanar una reunió amb UdL i Paeria, però que d’aquesta última no van obtenir resposta.

La polèmica ja es va produir el 2012. Llavors, la Coordinadora també va abandonar l’organització quan la Paeria va decidir traslladar el certamen de l’aparcament de l’Auditori a la Llotja per estalviar costos, la qual cosa va criticar al no ser un lloc de passada ni obert a la ciutadania (l’objectiu de la mostra és que les entitats mostrin la seua feina). La situació es va reconduir un any després amb una nova ubicació, els porxos de la Paeria i la plaça Sant Joan.

Està previst que es desenvolupin diferents activitats i també que es representi una obra de teatre.

Circuit solidari sobre refugiats el dia 16 a la plaça Sant JoanEl final de Solidàrium, després d’una dècada reunint les entitats socials en un espai per mostrar la seua feina, no suposarà el final de les activitats sobre cooperació a la capital del Segrià. De fet, segons va explicar ahir el regidor Joan Gómez, el proper 16 de novembre està previst que se celebri a la plaça Sant Joan un circuit solidari dedicat als refugiats i dirigit a escolars.

tracking