SEGRE

TECNOLÒGIA

Europa vol evitar que WhatsApp intercanviï dades personals amb Facebook

Les autoritats europees qüestionen aspectes com la validesa del consentiment prestat pels usuaris

Europa vol evitar que WhatsApp intercanviï dades personals amb Facebook

Europa vol evitar que WhatsApp intercanviï dades personals amb Facebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats europees de Protecció de Dades actuaran de forma coordinada per evitar que WhatsApp segueixi endavant amb l’intercanvi de dades amb Facebook mentre no es confirmin prou garanties legals que garanteixin la privacitat dels usuaris.

Així ho ha anunciat aquest divendres l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) després d’indicar que les autoritats europees competents han enviat una carta al conseller delegat de WhatsApp, Jan Koum, on expressen els seus dubtes i preocupació pels canvis en les condicions d’ús i política de privacitat del servei.

El mes d’agost passat WhatsApp va actualitzar els termes del seu servei i la política de privacitat, introduint canvis sobre la forma en què manipula la informació personal dels seus usuaris, informa avui en un comunicat

El document qüestiona aspectes com la validesa del consentiment prestat pels usuaris, l’eficàcia dels mecanismes oferts per la companyia perquè aquests puguin exercir els seus drets i els efectes que la nova política de compartició de dades podria tenir a més en aquelles persones que no són usuaris de cap dels serveis propietat de Facebook.

"Les autoritats europees de Protecció de Dades actuaran i prendran decisions de forma coordinada, en funció de les seues respectives competències i potestats, per garantir el compliment dels principis i drets establerts en la legislació europea de protecció de dades".

Així mateix, sol·liciten a WhatsApp que faciliti tota la informació disponible, com la que fa referència específicament a les categories de dades que es recullen.

En concret, noms, números de telèfon, adreces electròniques, adreces postals, l’origen dels mateixos i una llista dels destinataris de la informació així com els efectes de les transferències de dades tant per als usuaris del servei com per als no usuaris.

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades ja va iniciar a començaments d’aquest mes una investigació d’ofici per examinar les comunicacions de dades personals realitzades entre WhatsApp i Facebook, així com els tractaments de l’esmentada comunicació.

Aquesta actuació de l’Agència espanyola està en línia amb iniciatives similars posades en marxa per part d’Autoritats de Protecció de Dades com Alemanya, Itàlia o el Regne Unit.

tracking