SEGRE

INICIATIVES TOTS SANTS

Poemes a peu de tomba a Alpicat

El grup de rapsodes Veus en Vers ofereix recitar dimarts vinent a la localitat poesies a difunts a petició dels seus éssers estimats || Ja compten amb sis peticions

Integrants del grup Veus en Vers, ahir, al cementiri de Alpicat.

Integrants del grup Veus en Vers, ahir, al cementiri de Alpicat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Recordar els difunts per Tots Sants amb un poema. Aquest és l’objectiu d’una iniciativa que ha posat en marxa el grup de rapsodes d’Alpicat Veus en Vers, que ofereix als veïns de la localitat llegir una poesia al peu de la tomba d’un ésser estimat en el moment de portar-li flors o visitar-lo amb motiu d’aquesta festivitat.

La idea va sorgir del seu director, Joan Miquel Franco, i des que es va començar a publicitar fa una setmana ja compten amb un total de sis peticions. Per materialitzar-les, els seus cinc integrants es traslladaran dimarts vinent, Dia de Tots Sant, fins al cementiri d’aquest municipi del Segrià.

El servei és gratuït i el grup es reserva el dret d’escollir el poema, ja que necessiten assajar-lo prèviament. Les persones interessades a portar-lo a terme poden contactar amb l’ajuntament. A més, el grup també ha organitzat, per a aquell mateix dia a les 12.00 hores, un recital de poesia a la sala ecumènica del cementiri. S’hi llegiran poemes sobre la mort de Joan Margarit, Martí i Pol o Maria-Mercè Marçal, entre altres autors. En total, en l’acte es recitaran una quinzena de textos i entre cada un es faran explicacions i reflexions.

Per la seua banda, l’ajuntament de Tàrrega va informar ahir que habilitarà un servei extraordinari d’autobús urbà dimarts vinent, amb motiu de la celebració de Tots Sants. La iniciativa pretén facilitar el desplaçament dels veïns al cementiri, que està situat en un extrem del nucli urbà de la capital de l’Urgell. El servei serà gratuït per a tots els usuaris i serà operatiu entre dos quarts de deu del matí i les tres de la tarda.

tracking