SEGRE

FIRES ACTIVITATS

Les Avellanes ‘ven’ la seua sal

El municipi de la Noguera promociona el seu patrimoni a la primera Fira de la Sal || Atreu visitants d’arreu de Catalunya

La localitat es va omplir de parades amb productes de proximitat a la primera Fira de la Sal.

La localitat es va omplir de parades amb productes de proximitat a la primera Fira de la Sal.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El municipi de les Avellanes i Santa Linya, a la Noguera, va estrenar el cap de setmana la Fira de la Sal, una iniciativa que pretén difondre el patrimoni geològic i històric d’una zona en la qual es concentren diversos barrancs salins actualment en desús. La coincidència amb el pont de Tots Sants va afavorir l’assistència al certamen de visitants de tot Catalunya.

L’ajuntament ja pensa a repetir i ampliar una fira que va comptar amb parades de productes artesanals i de quilòmetre zero, exposicions, ball i tallers infantils amb la sal com a protagonista. Però sobretot va servir per “donar a conèixer els atractius d’una zona encara poc coneguda”, va destacar l’alcaldessa, Lídia Ber. L’única pega va ser la boira, que va obligar dissabte a la nit a ajornar la visita guiada astronòmica del cel del Montsec. “La gent que venia de fora s’ha trobat una cosa que no s’esperava, ha descobert el patrimoni d’aquesta part de la Noguera, que és la gran desconeguda”, va afirmar l’alcaldessa.

El certamen va comptar amb parades de productes artesanals i de km 0 amb la sal com a protagonista

El municipi està format per quatre poblacions, totes amb barrancs de sal: les Avellanes, Santa Linya, Tartareu i Vilanova de la Sal, on pot visitar-se la salina del Privà, de les més antigues d’Europa.

tracking