SEGRE

INNOVACIÓ DISSENY

El 'Nobel' de les làmpares, a Guissona

Josep Patsi, veí del municipi i originari d’Oliana, s’emporta el Lighting Design, referent mundial en el sector de la il·luminació || Es va formar a Taurus i fa 22 anys que és a Leds C4 de Torà

Josep Patsi, amb el seu espectacular disseny guanyador del Lighting Design.

Josep Patsi, amb el seu espectacular disseny guanyador del Lighting Design.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Josep Patsi, dissenyador d’il·luminació de Guissona originari d’Oliana que treballa des de fa 22 anys a la companyia Leds C4 de Torà, s’ha adjudicat entre més de 500 participants el guardó més important a nivell internacional de disseny en il·luminació, el Lighting Design. El premi l’atorga el Govern xinès a Guzhen, una ciutat de 500.000 habitants que està dedicada a nivell industrial a la il·luminació, motiu pel qual és coneguda com la ciutat de la llum. Explica Patsi que només la província de Guandong, la més poblada de la Xina, és també líder a nivell mundial en la producció amb més de 4.000 empreses dedicades a aquest sector.

La làmpara guanyadora està fabricada en poliuretà i té un diàmetre de seixanta centímetres. Dibuixa unes ondulacions que sembla que tinguin llum pròpia. Es fabrica en blanc o en to òxid i la comercialitza Grok, la línia d’alt standing de Leds C4. El seu cost al mercat supera els 600 euros.

El premi al disseny en la il·luminació l’atorga el Govern xinès i hi havia més de 500 candidats

Patsi és un home polifacètic. Aficionat a la pintura, la música, les matemàtiques i la geometria, es va formar a Taurus, on va treballar setze anys en el disseny d’electrodomèstics.

En l’actualitat, fa 22 anys que treballa a Leds C4 i és considerat un dels millors dissenyadors de l’Estat. De fet, Leds és la primera firma a nivell nacional en la creació d’il·luminació i és una de les 25 més importants d’Europa.

Als seus 57 anys, el premi suposa el colofó a una vida dedicada al disseny. Josep Patsi és un home assequible que admet que va renunciar a treballar des de les oficines d’una gran ciutat “perquè a mi m’agrada l’ambient de poble, conèixer i viure amb gent propera”.

De fet, és membre de l’associació gastronòmica La Manduca i, de tarda en tarda, li agrada perdre’s amb els amics al local d’assaig de música situat als baixos de les antigues sitges del SENPA per fer sonar la seua bateria.

Destaca que es dedica al que més li agrada, el disseny de llums i l’adaptació d’aquests en els més diversos entorns i admet que té sort que Catalunya és líder en aquest sector.

tracking