SEGRE

meteorologia

Canvi de temps brusc per al cap de setmana

La cota de neu baixarà dissabte als 1.600 metres, tot i que al vessant nord del Pirineu pot arribar als 1200 metres

Mapa de previsió per a aquest cap de setmana.

Canvi de temps brusc per al cap de setmanaMeteocat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de setmana arribarà una pertorbació que creuarà el país durant el cap de setmana, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Divendres ja es preveuen les primeres precipitacions al Pirineu i Prepirineu Occidental, i de cara a dissabte s’estendran d’oest a est a la resta de Catalunya i podran afectar qualsevol punt amb intensitat entre feble i moderada. Diumenge la pluja s’anirà restringint a la meitat est de Catalunya, especialment al sector central del litoral i del prelitoral, així com a punts del vessant nord del Pirineu, fins a mig matí.

La cota de neu baixarà progressivament dels 2500 metres de divendres als 1600 metres al final de dissabte, tot i que al vessant nord del Pirineu pot arribar als 1200 metres. Diumenge al matí la cota de neu encara podrà baixar més i se situarà al voltant dels 1000 metres al vessant nord del Pirineu i rondarà els 1200 metres a la resta.

Gruixos de neu a cotes altes

Les quantitats més importants de pluja es preveuen al vessant sud del Pirineu Occidental, on localment es podran acumular més de 50 mm en tot l’episodi. Els gruixos de neu més destacats s’esperen a les cotes altes del Pirineu, amb acumulacions previstes de més de 20 cm per sobre de 2000 metres, i més de 30 cm per sobre de 2500 metres.

Clica a la imatge per veure la predicció al Pirineu.

El pas de la pertorbació obrirà les portes a l’arribada d’una massa d’aire molt fred que donarà lloc a una forta baixada tèrmica arreu, especialment a partir de dilluns. Aquesta davallada de la temperatura, que ja es notarà diumenge a les cotes altes del Pirineu, tocarà fons entre dimarts i dimecres, quan es preveuen glaçades fortes al Pirineu i entre febles i moderades a la resta de l’interior de Catalunya.

Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que la temperatura es recuperarà lentament durant la segona meitat de la setmana.

tracking