SEGRE

SALUT

El sobrepès en infants disminueix un 3,2% en els últims 4 anys

El sedentarisme, una dieta poc equilibrada i amb un elevat consum de sal, sucres afegits i greix, enemics de la vida sana

El sobrepès en infants disminueix un 3,2% en els últims 4 anys

El sobrepès en infants disminueix un 3,2% en els últims 4 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’excés de pes en nens de 6 a 9 anys ha descendit un 3,2% en els últims quatre anys en reduir-se el percentatge dels menors amb sobrepès del 44,5 % al 41,3 %, segons es desprèn de l’Estudi Aladino 2015 de prevalença de l’obesitat.

El secretari general de Sanitat i Consum, Javier Castrodeza, ha estat l’encarregat d’avançar aquestes dades que, segons ha afirmat, constaten "que s’està treballant bé i que s’està començant a invertir la tendència".

A més, el també president de l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) ha subratllat que els objectius del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, quan va llançar l’estratègia NAOS el 2005 "sembla que estan donant els seus fruits".

El secretari general de Sanitat ha posat l’accent que cal dur a terme iniciatives per a la reformulació dels productes i a donar una informació més adequada als consumidors que faciliti l’adquisició de dinars més sans. "Que l’opció més fàcil sigui la més saludable", ha dit.

Castrodeza ha reconegut que les causes i factors que determinen el sobrepès i l’obesitat són complexos, encara que ha recordat que l’estil de vida basat en el sedentarisme, una dieta poc equilibrada i amb un elevat consum de sal, sucres afegits i greixos -cada vegada més allunyada de la tradicional dieta mediterrània- és el que està influint en la seua prevalença.

Durant la seua intervenció en la X Convenció NAOS en la qual es presentarà oficialment l’Estudi Aladino, el doctor José María Ordovás, de la Universitat de Boston, ha indicat que també als EUA el pendent continu de l’obesitat i el sobrepès "es va aplanant".

Durant aquesta jornada s’estrenarà la nova ministra de sanitat, Dolors Montserrat, que serà l’encarregada de fer entrega dels XI Premis Estratègia NAOS el 2015.

tracking