SEGRE

PATRIMONI PROTECCIÓ

Tàrrega preserva un tram de l’antiga muralla medieval

Descobert per les obres en un immoble

El tram de muralla medieval que ha estat protegit.

El tram de muralla medieval que ha estat protegit.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’adequació d’un immoble de titularitat privada al carrer del Carme 31 de Tàrrega ha possibilitat la catalogació i la preservació d’un tram de l’antiga muralla medieval. Quan aquest vestigi va sortir a la llum durant unes obres, i mitjançant un acord amb els propietaris, el Museu Comarcal de l’Urgell va fer una excavació arqueològica a la planta baixa de l’edifici.

Així, durant els últims mesos s’han pogut documentar les restes alhora que la tela de muralla posada al descobert s’ha conservat i integrat dins l’adequació de l’immoble. La brigada municipal ha col·laborat netejant el revestiment de paret que cobria bona part de la muralla, sempre sota la supervisió del museu comarcal.

Els treballs han permès confirmar que les restes corresponen a la muralla construïda al segle XIV i localitzar el fonament de la muralla en 1,4 metres de profunditat. El tram documentat és de dotze metres de llarg i té una alçada de 3,61 metres.

Es creu que el segment va quedar integrat a les construccions d’època moderna que es van erigir a la zona a l’enderrocar la muralla a mitjans del segle XVIII.

tracking