SEGRE

salut

Creix el nombre de lleidatans addictes als tranquil·litzants i antidepressius

La majoria de casos atesos pel Centre de Drogodependències de l'Hospital Santa Maria són per problemes amb el consum d’alcohol

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de persones addictes als tranquil·litzants ha pujat en els últims tres anys fins al 4 per cent de la gent que atén anualment el Centre d'Atenció i Seguiment a les Drogodependències de l'Hospital Santa Maria. No obstant, el consum d'alcohol és la causa del 60 per cent dels casos d'addicció a substàncies que arriben al centre. El perfil de l'usuari és un home d'entre 35 i 45 anys que majoritàriament consumeix altres substàncies, com la cocaïna. Aquesta droga il·legal està entre les addiccions del 20 per cent de les persones que arriben al centre lleidatà però en 3 de cada 4 casos, va associat al consum d'alcohol. Per això, l'addicció estrictament a la cocaïna ha baixat en els últims tres anys, i d'ocupar el primer lloc entre les substàncies il·legals que generen addicció ha passat a estar al darrere del cànem, al qual actualment estan enganxats el 7 per cent de les persones que van al CASD.

En tot cas, la tendència que més crida l'atenció als responsables del centre és el creixement de casos de gent enganxada als tranquil·litzants i antidepressius. Fa 3 anys no eren més de l'1 per cent dels usuaris, però actualment arriben al 4 per cent. A més, els metges calculen que són més les persones addictes, però costa identificar que hi ha un problema perquè a la majoria, els hi ha receptat un metge.

El Santa Maria tracta tot tipus d'addiccions i per això ha detectat també un increment de casos de joc patològic, a videojocs o experiències online. Ara mateix, suposen un de cada 10 tractaments que fa el centre.

L'edifici de l'hospital Santa Maria de Lleida.

Creix el nombre de lleidatans addictes als tranquil·litzants i antidepressiusGencat

tracking