SEGRE

VIDEOJOCS

Nintendo cessa la producció de la seua consola Wii U

Es confirma així un rumor que fa mesos que circula

Nintendo cessa la producció de la seua consola Wii U

Nintendo cessa la producció de la seua consola Wii U

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gegant nipó dels videojocs Nintendo va anunciar aquest divendres que cessarà "aviat" la producció de la seua consola de sobretaula Wii U per al Japó, una tendència que s’estendrà un futur a la resta de mercats, segons va confirmar un portaveu de la companyia.

La botiga online de la companyia nipona mostra el següent missatge juntament amb les consoles a la venda: "la producció acabarà aviat", en la qual cosa suposa la confirmació d’un rumor que fa mesos que circula.

L’excepció és la versió blanca de 32 GB de la consola de sobretaula, la venda normal de la qual segueix endavant.

"No tenim una data exacta per al final de la producció però és una cosa que ocorrerà. En relació amb la resta de mercats, cada regió prendrà la decisió de quan fer-ho, però és una tendència general", va explicar Kenichiro Matsuura, portaveu de Nintendo.

La raó, va argumentar, és que la companyia vol centrar-se en el llançament del seu nou aparell, Nintendo Switch, un híbrid de plataforma de sobretaula i de dispositiu portàtil que sortirà a la venda el març de 2017, així com al seu portàtil Nintendo 3DS.

L’anunci arriba una setmana després que la històrica companyia dels videojocs desmentís els rumors sobre un possible cessament de la producció d’aquesta consola, una informació que va avançar el diari japonès Nikkei el mes de març passat.

La consola Wii U, que va debutar el 2012, va vendre 13,4 milions d’unitats fins el setembre de 2016, en comparació amb els 101,6 milions d’unitats comercialitzades de la seua predecessora, la Wii, un dels èxits més importants de l’antany companyia de cartes.

A finals d’octubre, la companyia amb seu a Kyoto (oest) va revisar a la baixa les seues previsions de benefici operatiu a l’exercici en curs, degut en part al mal acompliment de les seues vendes durant el primer semestre nipó (abril-setembre), en el qual va reportar una caiguda del 33 per cent en la seua facturació.

tracking