SEGRE

ENTITATS SOLIDARITAT

Mil voluntaris al Gran Recapte, però encara en falten mil més

Els dies 25 i 26, per cobrir 180 botigues i classificar aliments als Camps Elisis

L’alcalde de Mollerussa i el president del consell del Pla, ahir.

L’alcalde de Mollerussa i el president del consell del Pla, ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La maquinària per a la vuitena edició del Gran Recapte que se celebrarà a tot Catalunya els pròxims 25 i 26 de novembre ja està en marxa. El Banc dels Aliments de Lleida ultima els preparatius i per aconseguir l’objectiu d’arribar als 300.000 quilos de productes necessita la col·laboració ciutadana. Concretament, la de dos mil persones que ajudin a recollir aliments a cent vuitanta botigues i supermercats i a classificar-los després. “Ja tenim la meitat, però necessitem mil voluntaris més”, va explicar ahir a aquest diari Oriol Berenguer, director del Banc dels Aliments de Lleida.

La part de classificació d’aliments, que per primera vegada es farà al pavelló 3 de Fira de Lleida, ja que en la passada edició el magatzem de l’entitat va quedar petit, està gairebé coberta, especialment gràcies a la col·laboració d’escolars. Per això, la crida és per cobrir els punts de recollida als establiments. Fan falta 1.500 voluntaris i per ara hi ha uns 700 inscrits. Les persones interessades poden inscriure’s a través de la pàgina web de l’entitat (www.bancalimentslleida.cat).

D’ells i de la solidaritat dels ciutadans (que podran visitar la classificació d’aliments, atès que el pavelló 3 estarà obert al públic) dependrà en bona mesura l’èxit del Gran Recapte. Se’n beneficiaran els gairebé 29.000 usuaris del Banc dels Aliments de Lleida, que almenys una vegada per trimestre requereixen aliments.

Actualment, les necessitats estan cobertes gràcies als productes de la segona fase d’entrega d’excedents de la UE, però a partir del desembre la institució dependrà del que s’ha recollit durant el Gran Recapte. L’objectiu són 300.000 quilos d’aliments.

El Pla reparteix productes frescos al seu Centre de Distribució ? El Centre de Distribució d’Aliments del Pla d’Urgell, gestionat pel consell comarcal a Mollerussa, va iniciar ahir el repartiment de productes frescos. Serà així el primer consell de Catalunya que porta a terme aquesta tasca, segons va explicar el president de l’entitat comarcal, Josep Maria Huguet, que va destacar que tres supermercats de la zona ja faciliten el seu excedent de producte fresc al centre. L’alcalde, Marc Solsona, va assegurar que l’equipament, que compta amb 1.560 usuaris (la meitat, de Mollerussa), és “necessari per minimitzar els efectes de la crisi que pateixen moltes famílies”. La tècnica del servei, Iolanda Cosialls, va explicar que el contingut del lot es confecciona segons les necessitats de cada família. Hi col·laboren deu voluntaris i l’objectiu és incorporar-ne un més.

tracking